Vukotić u Tursku otišao da bi promenio lični opis: Objavljena dosad neviđena fotografija vođe "škaljaraca" pre i posle operacije (FOTO)

06.11.2022

17:50

0

Kako je navelo tursko ministarstvo unutrašnjih poslova, Vukotić se predstavljao kao Predrag Popović, agent za nekretnine

Vukotić u Tursku otišao da bi promenio lični opis: Objavljena dosad neviđena fotografija vođe "škaljaraca"  pre i posle operacije (FOTO)
Jovan Vukotić pre i posle operacije - Copyright twitter/Süleyman Soylu @suleymansoylu

Vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić, koji je likvidiran početkom septembra u Instanbulu, u Tursku je došao nakon što je imao plastičnu operaciju kojoj je promenio svoj izgled.

Kako je navelo tursko ministarstvo unutrašnjih poslova, Vukotić se predstavljao kao Predrag Popović, agent za nekretnine.

Jovica Vukotić je ubijen 8. septembra u Istanbulu, kada je na njega pucano sa motora, dok se on nalazio u automobilu sa trudnom ženom Mašom.

Ona je kasnije policiji ispričala da su tog dana krenuli u šoping centar, kada su automobilom u kojem su bili prišle dve osobe i otvorile vatru. Vukotić je preminuo na licu mesta.

Turska policija, osam dana kasnije, uhapsila je rođaka Radoja Zvicera, vođe kavčana, Radoja Živkovića, zatim Zdravka Perunovića i još 10 osoba među kojima su navodno i ubica ali i ostali logističari.

 

 

- Turski istražitelji su otkrili da je Vukotić bio praćen četiri meseca, a odmah posle likvidacije ispred njegovog automobila su pronađena tri GPS satelitska uređaja za praćenje. Jedan ispod poda vozila i dva unutar gepeka. Takođe, otkriveno je i da 8. septembra nisu prvi put krenuli na Vukotića, odnosno da su i ranije pokušavali da ga likvidiraju na identičan način, ali nisu pronašli pravu priliku - otkrili su turski istražitelji.

Printscreen
 

Isti izvor navodi da je "škaljarac" u Tursku ušao sa lažnim dokumentima, na ime Predrag Popović, predstavljajući se kao agent za nekretnine.

Da podsetimo, Vukotić je sahranjen u Crnoj Gori, na groblju Čevo u porodičnoj grobnici.

Privatna arhiva
 

Samo osam dana nakon ubistva u specijalnoj akciji turske policije uhapšeno je 12 pripadnika kriminalne organizacije koja je učestvovala u likvidaciji Kotoranina. Među uhapšenima su i Nikšićani Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera, navodnog vođe kavačkog klana, i Zdravko Perunović, dok su ostali mahom državljani Turske. Navodno je za to ubistvo plaćeno 1,5 miliona evra.

Vukotićeva supruga Maša M. porodila se u petak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike