"Preselio se naš prijatelj, dovoljno blizu da čujemo njegov glas i smeh": Emotivan oproštaj od novinara kog su ubili psi na Kosmaju

06.01.2023

14:00

0

Autor: 24sedam

Nakon Vladanove smrti uhapšena je Violeta M. (50), koja se brinula o psima

"Preselio se naš prijatelj, dovoljno blizu da čujemo njegov glas i smeh": Emotivan oproštaj od novinara kog su ubili psi na Kosmaju
Copyright Printscreen

Novinar i analitičar Vladan Radosavljević preminuo je nakon što ga je čopor pasa izujedao na Kosmaju, a njegovi prijatelji oprostili su se od njega čituljom u jednom dnevom listu.

- Preselio se naš prijatelj! Dovoljno blizu da čujemo njegov glas i smeh, a previše daleko da ne plačemo za njim - navodi se u čitulji.

 

 

Vladana je, podsetimo, nasmrt izujedao čopor pasa na Kosmaju pre dva dana, dok je šetao ulicom Metaljsko brdo. Psi su potom napali i njegovu suprugu koja je tom prilikom zadobila lakše povrede i ona je prevezena u Urgentni centar. 

Nakon Vladanove smrti uhapšena je Violeta M. (50), koja se brinula o psima, dok je vlasnica pasa na privremenom radu u Francuskoj. Sin vlasnice je u zatvoru na izdržavanju kazne.

Sumnja se da je tog dana oko 9.30 nahranila pse, ali ih nije zatvorila u metalni boks koji je predviđen za njihov smeštaj, već ih je ostavila da slobodno šetaju po dvorištu. Kako su bili bez nadzora, psi su oko 12.30 sati izašli na ulicu i izujedali Vladana po donjim ekstremitetima, usled kojih povreda je on preminuo na licu mesta. 

Potom se na licu mesta pojavila i Violeta M. umirila pse i zatvorila ih u metalni boks, a koje je kasnije u prisustvu policije preuzela služba zoohigijene. Utvrđeno je da psi nisu bili propisno obeleženi, ali su nosili ogrlice sa brojevima mobilinih telefona M.S. i njene ćerke.

Violeta je danas saslušana u tužilaštvu, gde je negirala delo koje joj se stavlja na teret. Njoj je nakon saslušanja određen pritvor.

Inače, protiv vlasnice pasa M. S. je već u toku krivični postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Mladenovcu zbog sumnje da je izvršila krivično delo Izazivanje opšte opasnosti, odnosno jer su isti psi napali devojčicu i naneli joj lake telesne povrede 1. novembra prošle godine, u selu Nemenikuće u Sopotu. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike