Kobni napadi vlasničkih pasa: Novinara Vladana masakrirali na Kosmaju, dečaka (4) rotvajleri usmrtili na rođendan, Velinki pas otkinuo ruku!

05.01.2023

19:45

0

Dečaka iz Sente usmrtila su dva rotvajlera, deku iz Petrovaradina su izujedali komšijski psi, a ženu iz Ostojićeva rastrgao je pas njenog sina

Kobni napadi vlasničkih pasa: Novinara Vladana masakrirali na Kosmaju, dečaka (4) rotvajleri usmrtili na rođendan, Velinki pas otkinuo ruku!
Copyright Profimedia/Pixabay/24sedam/M.B.

Novinara i analitičara Vladana Radosavljevića izujedali su, prema prvim informacijama, najverovatnije vlasnički psi iz ulice kojom se u tom trentku šetao sa suprugom Olgom na Kosmaju, gde ima vikendicu. Ovo nije prvi slučaj napada vlasničkih pasa koji su se završili kobno u našoj zemlji - četvorogodišnjeg dečaka iz Sente usmrtila su dva rotvajlera, deku iz Petrovaradina su izujedali komšijski psi, a ženu iz Ostojićeva rastrgao je pas njenog sina.

Novinara izujedali psi na Kosmaju

Vladan Radosavljević preminuo je u utorak, nakon što ga je izujedala grupa pasa na Kosmaju kod Velike Ivanče, a njegova žena Olga je tom prilikom teže povređena. Radosavljević je preminuo na licu mesta, a njegovo telo prevezeno je na obdukciju. Pretpostavlja se da su ga psi ujedali i presekli arteriju na nozi, te da je od posledica toga iskrvario.

Kuća vlasnika pasa je u izgradnji, porodica je u Francuskoj, a jedan od njih je na izdržavanju zatvorske kazne.

Pse dolazi da hrani jedna žena, koja je za 24sedam ispričala da je i kobnom dana nahranila tri psa sa pet kilograma kuvanog mesa, nakon čega je otišla. Pozvale su je komšije koje su rekle za tragediju, nakon čega se vratila. Zatekla je užasan prizor za koji je navela da joj je i dalje pred očima. Pse je vratila u boks, a rekla je da su nekima od njih bilo krvi.

Vladanova žena joj je, kako je navela, opisala kako su izgledali psi koji su ih napali.

- Jedan je bio žuti, jedan sivi, a jedan je imao vime, odnosno nedavno se okotila i imala je mladunce - rekla je ova žena, napominjući da vlasnički psi ne izgledaju tako.

- Ovde ima žuti, crni i jedan crno beli i nema ženke koja je skoro okotila, niti sivog psa - rekla je ona i dodala da je ipak na nekim od vlasničkih pasa videla trgove krvi.

Dodala je, takođe, da ima jedan sivi pas koji ovde stalno dolazi i ulazi u boks vlasničkih pasa.  Boks, prema njenim rečima, psi mogu sami da otvore i izađu. Nagađa da su psi napali ljude jer su im "ušli na teritoriju", zbog činjenice da je kapija otvorena, a ovaj deo poseda izgleda kao nastavak zemljanog puta koji ide kroz ulicu u kojoj se tragedija dogodila.

Ona je kasnije istog dana uhapšena zbog sumnje da je učinila krivicno delo Teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti iz nehata.

Iz Veterine Beograd rečeno je da ogrlicama pasa se nalaze brojevi vlasnika. Sva tri psa se nalaze u karantinu Veterine. Reč je o jednom stafordu, jednom mešancu staforda i pitbula i jednom mešancu nejasnog porekla.

Kobni ugrizi na dečjem stomaku

Pixabay/lottasilfverbrand
 

Dečak (4) preminuo je nakon što su ga u dvorištu porodične kuće nasmrt izujedali psi koji su u vlasništvu njegove majke, početkom marta 2021. godine. Dečak je stradao na svoj rođendan.

U dvorištu su bila dva rotvajlera i doberman, a dečaka su napali mužjak i ženka rotvajlera.

Tragedija se dogodila kada je dostavljač doneo picu koju je majka dečaka naručila za njegov rođendan. Prema pisanju medija, majka je tada uzela hranu, a dečaka zamolila da zatvori vrata od kuće za njom, kada su dva od tri psa istrčala iz boksa i napala dete.

Majka je pokušala da spasi dečaka od pomahnitalih pasa koji su ga ujedali po stomaku, a tom prilikom su i nju izujedali. Uspela je da otrgne dečaka iz čeljusti životinja i pozove Hitnu pomoć. On je sa teškim povredama opasnim po život prevezen u u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Vojvodini, gde je pokušana reanimacija, ali bezuspešno.

Po naredbi zamenika višeg javnog tužioca izvršena je eutanazija sva tri psa.

Deka nasmrt izgrižen braneći mačku

Profimedia
 

Meštanin Petrovaradina Đ. M. (84) preminuo je nakon što su ga izujedala dva psa iz susednog dvorišta, u julu 2016. godine.

Dva staforda su pobegla iz dvorišta kuće svojih vlasnika i napali prvog komšiju. Lekarska ekipa je smrt Đ. M. konstatovala na licu mesta. On je inače, živeo sam. Pse je preuzela "Zoo higijena", a tadašnji direktor ovog novosadskog javnog preduzeća Aleksandar Bursać je izjavio nakon tragedije da je vlasnik pasa bio tada u Nemačkoj, a da su psi boravili u kućnom dvorištu i sa njima je bila supruga vlasnika.

Neveo je da je ta žena rekla da su "psi pojurili za mačkom, koja je pobegla kroz međukomšijsku ogradu, koju su psi jureći za njom preskočili, a komšija je izašao da odbrani tu mačku i oni su i njega napali i usmrtili ga".

Policija je tada uhapsila ženu vlasnika pasa I. M. zbog sumnje da je učinila teško delo protiv opšte sigurnosti. Ona je četiri godine kasnije prvostepeno osuđena na dve godine zatvora.

Kako su mediji tada pisali, ona je izjavila da sve dok sudski veštak nije izneo podatak o kojim psima mešancima je reč, ni njen suprug, ali ni ona nisu znali da je u pitanju opasna rasa.

Ispričala je da joj suprug nije bio kod kuće i na njegov zahtev, koji joj je preneo u telefonskom razgovoru, pse pustila u ograđeno dvorište, kao i da nije ni pomislila da psi mogu bilo kome da naude, niti da preskoče ogradu.
 
- U našem kraju u to vreme svašta se dešavalo, čak je bilo i pucnjave. Zbog naše, a pre svega bezbednosti dece, nabavili smo pse - rekla je I. M., a prenele su Novosti.

Režao jer je osetio krv

Velinku Bunčić (67) iz Ostojićeva kod Čoke, nasmrt je izujedao pas u dvorištu kuće, u novembru 2015. godine. U pitanju je bio mešanac rotvajlera i staforda, koji je bio u vlasništvu njenog sina koji je sa porodicom živeo u Novom Sadu. Telo je pronašla svekrva, s kojom je Velinka živela.

Njen prvi komšija je tada za medije ispričao da su Velinki nedostajale obe šake. Naveo je da je policija morala da ubije psa, koji je "režao jer je osetio krv". Navodilo se da je naknadno trebalo da se utvrdi da li je bio zaražen besnilom.

Komšije su rekle da je pas bio umiljat, ali da ju je tog dana odjednom napao Velinku kad je pošla da ga nahrani. Mediji su pisali da je pas ženi pokidao vrat, otkinuo ruku i iskomadao telo.

Njen sin, Milorad izjavio je da je psa kod majke doveo godinu dana ranije, da je bio pitom, da je uvek bio vezan u dvorištu i da je bio "miran kao jagnje" i da ne zna šta se desilo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike