Saslušana Violeta M. (50) koja je brinula o psima koji su rastrgli novinara na Kosmaju: Ovako se branila pred tužiocem

06.01.2023

12:32

0

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti izvršeno iz nehata, a za koje je zaprećena kazna od 1 do 8 godina zatvora

Saslušana Violeta M. (50) koja je brinula o psima koji su rastrgli novinara na Kosmaju: Ovako se branila pred tužiocem
Copyright 24sedam/M. B.

Violeta M. (50) koja je privedena juče zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti nakon što su psi koje je čuvala, odnosno, hranila, izašli na ulicu i rastrgli Vladana Radosavljevića nasmrt na Kosmaju saslušana je danas.

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti izvršeno iz nehata, a za koje je zaprećena kazna od 1 do 8 godina zatvora.

Violeta M. je na saslušanju izjavila da ne priznaje krivično delo, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Mladenovcu da osumnjičenoj odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Prema navodima krivične prijave, Violeta M. je bila zadužena da u Velikoj Ivanči u dvorištu kuće M.S, koja je na privrenom radu u inostranstvu, obilazi i hrani tri psa mešanca. Sumnja se da je ona 4. januara oko 9:30 nahranila pse, ali ih nije zatvorila u metalni boks koji je predviđen za njihov smeštaj, već ih je ostavila da slobodno šetaju po dvorištu.

Kako su bili bez nadzora, psi su izašli na ulicu Meljansko brdo bb i oko 12:30 napali V.D. i izujedali ga po donjim ekstremitetima, usled kojih ujeda je on preminuo na licu mesta. Nakon toga psi su izujedali i njegovu suprugu O.R. koja je zadobila lake telesne povrede nakon čega je smeštena u Urgentni centar.

Potom se na licu mesta pojavila i Violeta M. umirila pse i zatvorila ih u metalni boks, a koje je kasnije u prisustvu policije preuzela služba zoohigijene. Utvrđeno je da psi nisu bili propisno obeleženi ali su nosili ogrlice sa brojevima mobilinih telefona M.S. i njene ćerke. Inače, protiv M.S. je već u toku krivični postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Mladenovcu zbog sumnje da je izvršila krivično delo Izazivanje opšte opasnosti, odnosno jer su isti psi napali devojčicu i naneli joj lake telesne povrede 1. novembra 2022, u selu Nemenikuće u Sopotu. Violeta M. zadržana je juče po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje je odmah naložilo da se obavi obdukcija V.D, kao i da se istraže sve okolnosti ovog dogadjaja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike