Nasmejani ubica i "čovek mačka" pogrešili metu: Zet "pink pantera" likvidiran dok je sklapao kolica za bebu!

05.01.2024

08:00

0

Čaba Der i Alan Cigler ubili Nebojšu Markovića, a prava meta navodno bio Aleksandar Šarac

Nasmejani ubica i "čovek mačka" pogrešili metu: Zet "pink pantera" likvidiran dok je sklapao kolica za bebu!
Čaba Der i Alan Cigler i uviđaj posle ubistva Nebojše Markovića - Copyright Printscreen MUP Profimedia M. M./ATAImages

Nebojša Marković, zet "pink pantera" Aleksandra Šarca, ubijen je hicima iz pištolja u grudi i glavu, pre tačno pet godina, ispred njihove kuće  na beogradskom Banovom brdu. Marković je likvidiran dok je pored svog automobila sklapao kolica za bebu. Čaba Der, poznat i kao "nasmejani ubica“, pravosnažno je osuđen na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva Markovića na podmukao način, a početkom decembra Alan Cigler, na ponovljenom suđenju, osuđen je na 15 godina robije za pomaganje Deru i nedozvoljeno držanje oružja.

Tog 5. januara 2019. godine, oko 11 sati, kako se videlo na snimcima sigurnosnih kamera koje su postavljene na kući Aleksandra Šarca, pored Markovićevog automobila zaustavio se beli "punto" iz koga je izašao napadač u beloj jakni.

Prišao mu je na metar-dva, izvadio pištolj iz crne torbe i ispalio u njega nekoliko hitaca. Marković je istog trena pao, a ubica, koji je pucao iz pištolja CZ-99 sa prigušivačem, odmah je seo na mesto suvozača, pa se sa svojim pomagačem dao u beg.

Marković i Šarac su živeli u istoj kući, pa se gotovo od početka istrage verovalo da je prava meta napada bio Šarac, a da je Marković ubijen greškom.

Aleksandar Šarac je 2017. godine zajedno sa U. I. uhapšen zbog pljačke juvelirnice u Milanu iz koje su godinu dana ranije oteli nakit vredan nekoliko stotina hiljada evra. Aleksandar je malo pre ubistva Markovića izašao iz zatvora u kom je bio zbog nedozvoljenog nošenja oružja u našoj zemlji.

Nesposoban za pokajanje

Šarac je, inače, teško ranjen u podzemnoj garaži tržnog centra "Ušće" 17. oktobra 2020. godine, a devet dana kasnije preminuo je u bolnici. Osumnjičeni za likvidaciju Šarca je Lazar Ilić iz Kraljeva, koji mu je kobnog dana s leđa iz "berete" sa prigušivačem ispalio dva hica u glavu.

Printscreen/Facebook
Aleksandar Šarac

Ilić je ubio Šarca u tržnom centru “Ušće” u Beogradu za 5.000 evra i malu količinu kokaina za ličnu upotrebu, ispričao je crnogorskim istražiteljima Strahinja Savić, jedan od optuženih za planiranje atentata na “škaljarca” Marka Ljubišu Kana.

Čaba Der je plaćeni ubica iz Čantavira kod Subotice, a 2018. godine izašao je iz zatvora, gde je robijao zbog ubistva kriminalca Branislava Jelačića 2004. godine. Posle likvidacije Markovića, Der je pobegao i za njim se tragalo sve do 2. marta 2019. godine, kada je uhapšen na osnovu međunarodne poternice u Pragu u Češkoj.

Der je za pet meseci ubio tri osobe, a za njim su tragale policije iz Srbije, Mađarske i Holandije. Izručen je Mađarskoj, gde mu se sudilo za dva ubistva koja je počinio u Budimpešti i Holandiji. Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

Srpsko pravosuđe osudilo ga je u odsustvu za ubistvo Markovića i dobio je kaznu od 40 godina robije. Mađarski sud je Dera okarakterisao kao nesposobnog za istinsko pokajanje. Žrtve je ubijao za novac i tokom zločina je pokazivao hladnu i proračunatu brutalnost.

Pismo iz mađarskog zatvora

"Nasmejani ubica" je napisao pismo u mađarskom zatvoru i poslao ga beogradskom Višem sudu kao svoju završnu reč u kojoj je priznao da je likvidirao Markovića.

"Pucao sam u Nebojšu Markovića, jer sam saznao da je učestvovao u pripremama moje likvidacije, pucao sam u njega preventivno. Meni je bilo važno samo da se obračun ne dogodi na oči njegove porodice. Zbog toga sam, čim sam izašao iz kola, počeo da pucam u njega. Takođe mi je važno bilo i da sve snime kamere, da se moje lice dobro vidi", napisao je Der u pismu.

Printscreen Youtube
Snimak ubistva Nebojše Markovića, Čaba Der i Alan Cigler

Alan Cigler osuđen je pre mesec dana na 15 godina zatvora kao saizvršilac u ubistvu Nebojše Markovića. On je tada vozio plaćenog ubicu Čabu Dera na Banovo brdo. Svoj čuveni nadimak "čovek mačka" Cigler je zaslužio posle spektakularnog bekstva iz subotičkog zatvora. Tokom šetnje u dvorištu, Alan je rešio da pobegne, i to, takoreći, pred očima svih.

- On se zaleteo kroz dvorište, uzverao se nekako uza zid kao mačka, i ušao u jednu od kancelarija na čijem prozoru nije bilo rešetaka. Prošao je kroz hodnik i iskočio sa druge strane na ulicu, i pobegao - ispričao je svojevremeno jedan svedok njegovog bekstva.

Cigler je izmicao policajcima, sve dok, na kraju, nije bio ranjen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike