Čaba u zatvoru, a ubistvo zeta "Pink pantera" i posle dve godine obavijeno velom tajni

05.01.2021

19:32 >> 07:31

0

Nebojša Marković (37) ubijen je nasred ulice 5. januara 2019. na Banovom brdu, dok je vadio dečja kolica iz automobila. Njegov zet Aleksandar Šarac likvidir

Čaba u zatvoru, a ubistvo zeta "Pink pantera" i posle dve godine obavijeno velom tajni
Copyright Čaba Der i ubijeni Nebojša Marković Foto: ATA Images/Printscreen/ Facebook

Srbija još pamti snimak likvidacije na kojem se vidi “ Čaba Der (39), koji sa sve osmehom na licu prilazi Nebojši Markoviću (37) dok iz vozila vadi dečja kolica, a zatim ispaljuje u njega više hitaca i odlazi s mesta zločina kao da se ništa nije dogodilo. Tačno dve godine kasnije, Der je u zatvoru, ali je ubistvo Markovića i dalje obavijeno velom misterije!

Ubistvo na Banovom Brdu u Beogradu Printscreen/YouTube

Marković je bio zet Aleksandra Šarca, pripadnika „Pink pantera“ bliskog “škaljarskom klanu”, koji je takođe likvidiran u međuvremenu. Marković je 5. januara 2019. stajao ispred svoje kuće u Ulici Rajka od Rasine na Banovom, kada je u jednom trenutku pored njega prošlo vozilo „punto“ koje se zatim naglo zaustavilo. Sa mesta suvozača izašao je Čaba Der, noseći u ruci torbu. Iz nje je izvadio vatreno oružje, a zatim je u Markovića ispalio nekoliko hitaca. Posle toga se mirno vratio u “beli punto”i otišao.

Čaba Der u sudnici u Budimpešti    Printsreen/RTL Klub

Sumnja se da je “puntom” upravljao Alan Cigler koji je u ubrzo uhapšen, dok se za Derom tragalo dva meseca. Lisice na ruke stavljene su mu u Pragu gde se, kako se sumnja, pripremao za novu likvidaciju.

Suđenje za ubistvo Markovića trebalo bi da počne 13. januara, s tim što će se “nasmejanom ubici” suditi u odsustvu, jer mu je u toku suđenje u Budimpešti zbog druge dve likvidacije. Der je, navodno, priznao ubistvo Markovića, ali su motiv i naručilac ubistva još pod velom tajne.

Pročitajte još:

Spekulacije o motivima počele su odmah posle likvidacije na Banovom brdu. Najpre se tvrdilo da je ubijen greškom, da je kolateralna šteta, jer je metak bio namenjen „Pink panteru“ Aleksandru Šarcu. Potom se tvrdilo da Marković nije ubijen greškom, ali da jeste stradao kao opomena Šarcu. Bilo je i onih koji su tvrdili da Marković nije „tek tako“ ubijen.

Pisalo se da je stradao u ratu “škaljarskog” i “kavačkog” klana, a da je glavom platio svoje blisko prijateljstvo sa beguncem Darkom Gejslerom, koji se sumnjiči da je 2014, ispred zatvora u Spužu ubio Andriju Mrdaka. Ovaj Baranina bio je pripadnika klana, tada već ubijenog Armina Muše Osmanagića koji je bio u ratu sa “zamunskim klanom” Luke Bojovića, a kasnije i sa “škaljarcima”.

Ubistvo Nebojše Markovića Foto: M. M./ATAImages

– Suprotna strana čak sumnja da je Marković bio saučesnik u ubistvu Mrdaka, što se i razmatra kao glavni motiv likvidacije 5. januara na Banovom brdu. Po toj matematici, ubijeni Marković bio je saradnik Bojovićevog klana, što ne čudi s obzirom na to da je njegov zet, suprug njegove sestre sa kojima je zajedno živeo u istoj kući, član “Pink Panter” bande, koja je veoma bliska Bojoviću i njegovom ljudima – pisali su mediji.

Sam Čaba je o ubistvo Markovića izjavio da je morao da ga ubije kako bi spasio svoju glavu. Šta je time mislio, nije želeo da obrazloži.

Ko je Aleksandar Šarac?

Aleksandar Šarac

Aleksandar Šarac (35) izrešetan je 17. oktobra na parkingu u Tržnom centru “Ušće” u Beogradu. Policija je na osnovu snimaka bezbednosnih kamera kao napadača identifikovala Lazara I. (23) i za njim se još traga. Pokojni Šarac je bio označen kao pripadnik “Pink Pantera”. Sumnja se da je radio za “škaljarski” klan i obezbeđivao im logističku podršku prilikom likvidacija. On je tri puta bio meta napada.

 

Marković: Gospodin sa Drine

Nebojša Marković je poreklom iz sela Uzovnica nedaleko od Ljubovije. Sa dvadeset i nešto godina napustio je svoj kraj i preselio se u Beograd. Kako se navodi, bio je uspešan menadžer u raznim beogradskim restoranima, a navodno je bio poznat pod nadimkom „gospodin sa Drine“. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece i porodicu  iz Uzovnice.

Nasmejani ubica „ne podnosi“ zlostavljače žena!

Čaba Der je 17. decembra 2020. došao u sukob sa zatvorenikom koji je ubio ženu, a, kako je rekao svom advokatu, pretukao ga je jer ne može da podnese one koji zlostavljaju žene.

– Bio je u gradskom zatvoru sa prestupnikom koji je optužen da je ubio ženu na brutalan način sa nekoliko uboda nožem pre tri godine. Zbog toga je moj klijent tražio njegovo premeštanje – rekao je advokat Čabe Dera dr Kristian Guljaš.

Inače, Der je više puta tražio da promeni ćeliju iz raznih razloga. U prethodnom periodu često je bio i tema raznih mađarskih TV emisija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike