Brutalna likvidacija na Banovom brdu: Odloženo suđenje saradniku Čabe Dera!

21.09.2022

18:54

0

Razlog - izostanak svedoka Gorana Prskala

Brutalna likvidacija na Banovom brdu: Odloženo suđenje saradniku Čabe Dera!
caba der resetke - Copyright Profimedia/Printscreen/YouTube

U Višem sudu u Beogradu danas je za 7.oktobar odloženo ponovljeno suđenje Alanu Cigleru (33), optuženom za saizvršilastvo u ubistvu Nebojše Markovića 5. januara 2019. godine na Banovom brdu, zajedno sa osuđenim Čaba Derom.

Današnje suđenje je odloženo zbog izostanka svedoka Gorana Prskala.

Postupajuća sudija je pročitala obaveštenje policije u Subotici u kojem navode da je Prskalo u zatvoru u Belgiji, kao i da je je Policijska uprava u Beogradu raspisala poternicu za njim.

Tužilac je rekla da je bitno da se ispita Prskalo jer postoje kontradiktornosti u njegovom svedočenjima, zbog čega je sudija predložio da tužilaštvo preko Interpola sazna koliko će Prskalo biti u zatvoru.

Na prethodnom suđenju Cigler je ponovio svoju odbranu, tvrdeći da on nije znao da će Der da ubije Markovića kada ga je vozio, negirajući da je bio saizvršilac njegovog ubistva.

Cigler je uhapšen u Prskalovom stanu i tada je pronađen i pištolj, za koji je Cigler tvdio da nije njegov.

Tužilaštvo je od suda zatražilo da Prskalo ponovo svedoči u sudu, jer, kako je naveo postupajući tužilac, njegov iskaz u istrazi je kontradiktoran svedočenju na suđenju.

Takođe, tužilaštvo je od suda zatražilo da se sa aplikacije „skaj“ pribavi prepiska između Ciglera i Dera, čemu se advokat odbrane protivio.

Cigleru se suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda, koji je nedavno ukiniuo presudu kojom je on bio osuđen na četiri godine zatvora za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, što je znatno lakše krivično delo od onog za koje ga tereti tužilaštvo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Istom odlukom Apelacionog suda Deru je potvrđena presuda i kazna zatvora od 40 godina zbog ubistva Markovića na „podmukao način“.

Cigler je na lični zahtev po izricanju prve presude, pre pravosnažnosti, otišao u zatvor na izvršenje kazne, dok je Čaba Der u Mađarskoj osuđen na doživotni zatvor zbog dva ubistva.

Pored pomenutog dela, Cigleru će se ponoviti suđenje i za nedozvoljeno držanje pištolja, za šta prvom presudom nije bio osuđen.

On je uhapšen u Subotici nedugo posle ubistva Markovića, a sumnja se da je on vozio automobil „punto“ kojim se Der dovezao i pobegao sa mesta zločina.

Cigler je u oktobru 2018. godine izašao sa višegodišnje robije i tri meseca kasnije se opet našao iza rešetaka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike