Pogledajte kako su pohapšeni teroristi: Jedan je snajperista iz Avganistana, pronađena automatska puška! (FOTO/VIDEO)

29.12.2022

12:11 >> 13:16

0

Autor: M.M.

Na području Radanovačke šume kod Subotice pronašla 109 iregularnih migranata, od kojih je 25 bezbednosno interesantnih lica

Pogledajte kako su pohapšeni teroristi: Jedan je snajperista iz Avganistana, pronađena automatska puška! (FOTO/VIDEO)
Zaplenjena puška - Copyright MUP Srbije

Među pronađenim migrantima koji su danas uhapšeni u Subotici, otkrivena su dva lica koja potražuju svetske policije zbog više različitih krivičnih dela. 

Na području Radanovačke šume kod Subotice pronašla 109 iregularnih migranata, od kojih je 25 bezbednosno interesantnih lica, protiv kojih će biti preduzete mere u skladu sa zakonom, aopštio je danas MUP.

MUP Srbije
 

Kako prenose mediji, jedan od njih je Mer Hamzu koga potražuje Francuska zbog više izvšenih krivičnih dela iz oblasti terorizma.

Hašami Abdul Basir zvani Kapetan je snajperista vojske u Avganistanu i jedan od vodećih krijumčara grupe 313. I za njim je raspisana međunarodna poternica države EU, piše Blic.

Tokom akcije, policija je pretragom terena pronašla automatsku pušku sa dva pripadajuća okvira i municijom, kao i manju količinu marihuane.  

Iregularni migranti, koji nisu bezbednosno interesantni biće prebačeni u prihvatne centre.

Akcije su sprovedene u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju iregularnih migracija, uz angažovanje pripadnika Radne grupe formirane po nalogu ministra unutrašnjih poslova, u saradnji sa novosadskim Odredom Žandarmerije i Upravom granične policije.

Jedinica bliska sa Al Kaidom?

Badri bataljon 313 je jedinica Oružanih snaga Avganistan. Naziv jedinice je usko povezan sa mrežom Hakkani, koja im je navodno omogućila obuku.

Ova jedinica označena je kao „kritične u preuzimanju Avganistana“.

Kako se može pročitati na internetu, mreža Hakani ima važnu poziciju u talibanskoj vojsci, a navodno su i Hakani i Bardi ideološki blisko povezane sa Al Kaidom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike