Korać menjao slobodu za život! Krije se u zatvoru jer zna da je na meti "kavčana": Njihova lista broji 13 imena, a nema ključnog čoveka

25.06.2022

06:55

0

"Kavčani" su sa svog spiska uspeli da precrtaju ime Milića Minje Šakovića

Korać menjao slobodu za život! Krije se u zatvoru jer zna da je na meti "kavčana": Njihova lista broji 13 imena, a nema ključnog čoveka
bojovic votka korac copy - Copyright Printscreen/MUP/Guarda civill

Prema osnovanim sumnjama istražitelja, pripadnici kavačkog klana napravili su spisak za odstrel na kom se nalazi 13 imena visokopozicioniranih članova suparničkog, škaljarskog klana. Po svemu sudeći, posle duže pauze koja je napravljena u ratu između kotorskih klanova "kavčani" su polako počeli i da brišu imena sa svoje "liste smrti".

Pa je tako prvo precrtan Podgoričanin Milić Minja Šaković (35), koji je likvidiran u petak u Budvi.

Šaković je ubijen dok je s prijateljima sedeo u kafiću "Korkovado" u Starom gradu u Budvi. Spekuliše se da se opustio nakon hapšenja pripadnika i vođa kavačkog klana u Srbiji i Crnoj Gori, sa glavnim Radojem Zvicerom u bekstvu, ali njihove račune poravnao je ubica sa kačketam koji je u Šakovića sasuo šest metaka i pobegao.

Međutim, na listi je ostalo još 12 imena, a među njima je i Filip Korać, jedan od najbližih saradnika Luke Bojovića, a tako i samog škaljarskog klana.

Korać je uhapšen 26. aprila ove godine, a policija nije morala mogo da se trudi jer se on sam predao. Bio je na poternici zbog falsifikovanih dokumenata i posle iznošenja odbrane je ekspresno osuđen na godinu dana zatvora i pet godina uslovne kazne.

Dok je iznosio odbranu Korać je tvrdio da je lažni pasoš koristio jer se plašio za svoj život. Kako je rekao, pretilo mu je ubistvo.

Evidentno je da Korać znao da je na spisku "kavčana" i da nije želeo da rizikuje već je iskoristio to što je bio na poternici u Hrvatskoj i na taj način se sklonio od opasnosti. Menjao je slobodu za život.

Foto: Printskrin/Jutjub
Filip Korać i Luka Bojović

"Kavčani" su sa nestrpljenjem iščekivali da im se Korać "namesti" da ga likvidiraju, pa je klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića na telima svojih žrtava čak ispisivao i poruke koje su bile upućene direktno Lukinom prijatelju. Fotografije tela žrtve na kojem je bilo ispisano "Korać pi**a" navodno su slali i njemu.

Na spisku "kavčana" je i ime drugog Lukinog bliskog prijatelja i saradnika, Veljka Banovića Votke za koga se već navodilo da je planirana njegova likvidacija u režiji klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali nije realizovana. S obzirom da su oni iza rešeteka još od febrara prošle godine, očigledno je da ih još uvek niko nije zamenio, bar kad je Banović u pitanju.

Printscreen/MUP
Veljko Banović Votka

Kako su mediji navodili, ovaj spisak je otkriven 2021. godine, kada je Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori podiglo optužnicu protiv Nikole Mirića (35) i Jovana Trkulje (35), obojica iz Obrenovca, i Podgoričana Jovana Marovića (41) i Aleksandra Veljovića (30) zbog pokušaja likvidacije sada već pokojnog Šakovića.

Nakon hapšenja osumnjičenih, crnogorski mediji navodili su da su u telefonima sa aplikacijom Skaj nađene i fotografije Jovana Vukotića, vođe škaljarskog klana, i njegovog telohranitelja.

Na spisku se, pored Šakovića, Koraća i Banovića, nalaze i Jovan Vukotić, Marko Ljubiša Kan, Marko Martinović, Saša Dukić i Stefan Mićić.

Zanimljivo je da su "kavčani" upisali jedina dva preživela prijatelja Luke Bojovića, ali da se njegovo ime ne pominje. Za ovaj "propust", kako objašnjava sagovornik 24sedam upoznat sa ratom zavađenih klanova, postoje samo dva razloga.

Guardia Civil
Luka Bojović, hapšenje u Španiji

Jedan je da smatraju da su se njega bar za sada "rešili" dok služi kaznu u španskom zatvoru, koja mu ubrzo ističe i biće slobodan da se vrati. A drugi je razmišljanje da se neće vratiti jer, kad bi se rešili Koraća i Banovića, Luki neće ostati niko, a sam im ne predstavlja pretnju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike