Zvicerovi jataci Keka i Tito rukovode najmoćnijim narko-kartelima u Južnoj Americi!

19.05.2021

09:29

0

Autor: Lj. K.

Keka pre bekstva iz Srbije bio vođa novobeogradskog klana, a za misterioznog Tita se veruje da je u Srbiji nekada bio bokser

Zvicerovi jataci Keka i Tito rukovode najmoćnijim narko-kartelima u Južnoj Americi!
Copyright Profimedia/Printscreen/zurnal info/Mup

Radoje Zvicer, vođa “kavačkog klana”, za koga se veruje da je rukovodio ozloglašenom kriminalnom grupom Veljka Belivuka, izbegao je u februaru hapšenje u Crnoj Gori i pobegao u Južnu Ameriku, gde ga, kako se sumnja, kriju dvojica Srba, Dejan Stojanović Keka i izvesni Tito.

Dejan Stojanović Keka, koji je nekada rukovodio “novobeogradskim narko-klanom”, čija je brutalnost zapisana u Beloj knjizi MUP Srbije, još 2006. godine pobegao je iz zemlje. Kao bomba odjeknula je 2011. godine vest da je u akciji “Niva” u Brazilu uhapšena grupa krijumčara droge i da je uhapšen narko-bos Goran Nešić Ciga, a sa njim i Keka.

Profimedia

Brazilska policija je tada saopštila da je reč o zločinačkoj organizaciji, za čijim se članovima tragalo na međunarodnom nivou “zbog njihove opasne prirode i zločina povezanih sa drogom”.

Banda je delovala u saveznim brazilskim državama Sao Paulo i Espirito Santo, Parana, Amazonas, Para i Rondonija, u brazilskom delu Amazonije. Ispostavilo se, međutim, da Keka nije među uhapšenima.

U Srbiji se sumnjiči za ubistvo predsednika FK Bežanija Gorana Mijatovića Mite, ali i za ubistvo Gorana Sibinovića. Prema policijskim podacima, Stojanović se bavio preprodajom fudbalera, čime je zaradio milione evra.

Poznat je po tome što je ranije pretio reprezentativcu Srbije Vladimiru Stojkoviću, nakon što je golman nacionalnog tima bez njegove saglasnosti iz lisabonskog Sportinga prešao u Partizan.

 

Drugi Zvicerov jatak, koji ima nadimak Tito, toliko dobro skriva svoj identitet da se sa sigurnošću ne zna da li je reč o bivšem bokseru iz Srbije ili o državljaninu BiH Edinu Gačaninu, koji slovi za vođu jednog od najjačih narko-kartela u Južnoj Americi.

Pre nekoliko godina, u dve odvojene akcije u Peruu, pod nazivom “Pčelica” i “Banana”, uhapšeno je više od 30 osoba i zaplenjeno oko četiri tone kokaina skrivenog među bananama, za koji se veruje da pripada misterioznom Titu.

U toj velikoj policijskoj akciji uhapšen je i poznati automobilista Fernando de Olazbal, zvani Zevs, inače Titov saradnik – otkrili su istražitelji.

Osim ove velike zaplene, u blizini luke Pijata, za koju pripadnici DEA tvrde da je glavna luka iz koje Tito šalje čist kokain u Belgiju i Holandiju, otkrivena je podmornica u kojoj je bilo skriveno još dve tone droge.

S druge strane, bosanski mediji navode da jednim od najmoćnijih narko-kartela na svetu rukovodi Edin Glamočanin, koji ima nadimak Tito, Sarajlija koji živi u Dubaiju. On kokain nabavlja od kolumbijske i peruanske mafije, a deo novca, zajedno sa svojim ortakom Dinom, pere preko Bosne i Hercegovine, Slovenije, Holandije, Belgije i Španije.

Zvicer nakon ranjavanja u Kijevu Foto: Printscreen Youtube

Radoje Zvicer, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu, dosad je nekoliko puta uspeo da pobegne i policiji i suparničkim klanovima koji su nameravali da ga ubiju.

Pre nekoliko godina, u poslednji čas je otišao sa Kosova, nakon dojave da policija namerava da ga uhapsi. Potom je utočište našao u Ukrajini, gde je boravio oko godinu dana sa pasošom Bosne i Hercegovine.

Tamara Zvicer Printscreen/detective -info.com.ua

Teško je ranjen u atentatu 26. maja 2020. u blizini svoje kuće u elitnom delu Kijeva dok je džogirao. Sigurne smrti spasla ga je tada supruga Tamara, koja je pucala na atentatore i oterala ih. Zvicer je tada pogođen sa tri metka, ali je preživeo napad.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike