"Tukao me je dok nisam prokrvario": Uhapšen Srbin (21) u Salcburgu, sumnjiči se da je pretukao i opljačkao vlasnika kontejnera za donacije!

22.12.2022

09:54

0

Autor: M. B.

Prikupljač donacija Maks Luger brutalno je pretučen prošlog četvrtka ujutru

"Tukao me je dok nisam prokrvario": Uhapšen Srbin (21) u Salcburgu, sumnjiči se da je pretukao i opljačkao vlasnika kontejnera za donacije!
Srbin se sumnjiči da je prebio i opljačkao Maksa Lugera - Copyright polizei.gv.at

Dvadesetjednogodišnji Srbin uhapšen je u Salcburgu nakon što je, kako se sumnja, prošle nedelje upao u poznati kontejner za donacije Maksa Lugera (73), pretukao ovog čoveka i ukrao 2.000 evra.

Humanitarac Maks Luger brutalno je pretučen prošlog četvrtka ujutru. Lopov je oko 10 sati ušao u Lugerov kontejner, udarao ga pesnicama u lice, ukrao 2.000 evra donacija, a potom pobegao biciklom. Luger je prevezen u bolnicu. 

Inače, Luger prethodnih devet godina pomaže ljudima na taj način što prikuplja novčane donacije, a onda novac u malim količinama daje onima kojima je potreban. Nakon traumatičnog iskustva, čovek je rekao da će prestati sa ovim projektom.

"Tukao me je dok nisam prokrvario"

- To je to. Nikada više neću ući u kontejner zbog onoga što mi je uradio. Ne želim više - rekao je Luger.

On je za tamošnje medije objasnio kako je napadnut. Rekao je da ga je napao i povredio isti muškarac koji je to uradio i dve nedelje ranije.

- Potom sam ga udario pesnicom u gornju vilicu i nadao sam se da će pasti nazad, da mogu da zaključam kontejner i pozovem policiju. Ali, nažalost, to se nije dogodilo, već me je on oborio i udario nekoliko puta u lice, dok nisam prokrvario. Onda mi je izvadio novac iz džepa - rekao je Luger i dodao da se nakon toga odvezao u bolnicu.

Policija objavila slike

Nakon incidenta policija je objavila fotografije osumnjičenog, kog su snimile nadzorne kamere, uz molbu građanima da pomognu u potrazi.

Policija je juče saopštila da je uhapsila mladića srpskog porekla koji živi u Salcburgu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike