Srbin uhapšen zbog navodnog zločina: Povezuju ga sa smrću 33 Albanca

18.10.2022

12:27

0

Optuženi je odbio izručenje, prenosi mađarska agencija uz napomenu da je maksimalna kazna koju može da dobije doživotni zatvor

Srbin uhapšen zbog navodnog zločina: Povezuju ga sa smrću 33 Albanca
Ilustracija - Copyright pixabay/4711018

Sud u Budimpešti izdao je privremeni nalog za izručenje državljanina Srbije koji je uhapšen u Mađarskoj po međunarodnoj poternici pod sumnjom da je učestvovao u zločinima nad civilima na KiM 1999. godine, prenela je mađarska agencija MTI.

On se tereti za navodni ratni zločin nad Albancima počinjen u naselju Kristal u Peći pre 23 godine, preneli su Indeksonlajn i drugi prištinski mediji pozivajući se na pojedine mađarske portale.

Na zahtev prištinskog suda, šef UNMIK-a je, kako navodi MTI, raspisao međunarodnu poternicu u septembru 2021. godine zbog krivičnog dela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, a u vezi sa smrću 33 kosovskih Albanaca 1999. godine.

Optuženi je odbio izručenje, prenosi mađarska agencija uz napomenu da je maksimalna kazna koju može da dobije doživotni zatvor.

U saopštenju glavnog tužilaštva Budimpešte navodi se da će mađarski sud ispitati proces izručenja i da će tužilaštvo preko mađarskog Ministarstva pravde kontaktirati prištinske pravosudne organe, prenosi Kosovo onlajn.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike