Srbin (41) uhapšen tokom filmske potere u Veroni: Nakon pljački menjali boju automobila i tablice, saučesnici uspeli da pobegnu policiji

28.11.2022

12:25

0

Autor: 24sedam

Policija je kod osumnjičenog pronašla zlatni nakit, odeću, štapove za pecanje, novac i kutije za vino

Srbin (41) uhapšen tokom filmske potere u Veroni: Nakon pljački menjali boju automobila i tablice, saučesnici uspeli da pobegnu policiji
Ilustracija - Copyright Profimedia

Prava filmska potera nastupila je za četvoricom muškaraca osumnjičenih za pljačku u Veroni, a jedan od njih srpski je državljanin.

Kako navode italijanski mediji sve je počelo kada je policija pokušala da zaustvi automobil za koji se sumnja da je korišćen u pljački. 

Kako navode italijanski mediji, kod grada San Dona di Pjave u okrugu Venecija, lopovi su uočili policijski automobil, nakon čega su se dali u beg.

Policija je krenula za njima i stigla ih na jednoj prometnoj raskrsnici, kada je vozilo u kom su bili osumnjičeni za pljačku sletelo s puta. Trojica muškaraca su uspela da izađu iz kola i trčeći pobegnu, dok je jedan uhvaćen i stavljene su mu lisice na ruke.

Nakon legitimisanja, utvrđeno je da je uhapšeni muškarac (41) državljanin Srbije, koji je tokom hapšenja pružao otpor.

Kod njega je pronađen i alat koji je koristio prilikom pljačke, ali i brojni modifikovani ključevi raznih objekata, za koje se sumnja da su bili njihova meta.

Takođe, policija je pronašla i zlatni nakit, odeću, štapove za pecanje, novac i kutije za vino.

Zanimljivo je to da su pljačkaši poput pljačkaša na filmu menjali boju vozila kako bi zavarali trag policiji.

- Karabinjeri su otkrili da je njihovo vozilo bilo predmet "presvlačenja automobila", tehnike kojom se folija nanosi na karoseriju vozila kako bi se promenila njegova boja. Takođe, imali su sirenu sličnu onoj koju koristi i policija, ali i tablice koje su bile ukradene u provinciji Verona.

Dalja istraga utvrdiće pojedinosti ovog slučaja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike