"Vračarcima" propao plan da Halabrina raznesu eksplozivom: Ubicama ga pod noge namamio navijač "Rada" kome je verovao!

17.11.2022

11:49

0

Autor: 24sedam

Piperski je imao plan da se Aleksandar locira ispred jednog ugostiteljskog objekta na Novom Beogradu i da ga onda raznesu eksplozivom.

"Vračarcima" propao plan da Halabrina raznesu eksplozivom: Ubicama ga pod noge namamio navijač "Rada" kome je verovao!
Aleksandar Halabrin - Copyright 24sedan/Ljiljana Keković

Osmorica pripadnika grupe Nikole Vušovića sumnjiči se za teško ubistvo Aleksandra Halabrina koji je likvidiran 20. marta 2020. godine, kada ga je namamio njegov prijatelj, navijač "Rada" Vladimir Kovačević Kovač.

Halabrin je likvidiran u iznajmljenom stanu u Beogradu, a njegovo telo potom je prebačeno u mesto Parcane kod Sopota u zakopano u plitak grob. Telo je dva meseca kasnije, 16. maja, pronašao jedan pastir koji je obavestio policiju.

Za njegovo ubistvo osmunjičeni su Nikola Vušović, Uroš Piperski, Dario Đorđević Dekster, Vladimir Kovačević Kovač, Darko Maletić, Miloš Andrejević, Aleksandar Ostojić i Miloš Raičević - piše u naredbi Tužilaštva za organizovani kriminal.

Vušović, Uroš Piperski i Dario Đorđević Dekster terete se za teško ubistvo u podstrekivanju, Vladimir Kovačević i Darko Maletić da su izvršili delo teško ubistvo, a Miloš Andrejević, Aleksandar Ostojić i Miloš Raičević za teško ubistvo u pomaganju.

Uroš Piperski, koji se smatra drugim vođom "vračaraca", i Dario Đorđević Dekster, navodno su došli do saznanja da je Aleksandar Halabrin planira da ih likvidira i o tome su obavestili Nikolu Vušovića. Njih trojica tako su, iz osvete, organizovali njegovu likvidaciju.

Prva opcija bio im je Miloš Andrijević koji je trebalo da identifikuje i locira Halabrina na Novom Beogradu. Piperski je, kako se sumnja, imao plan da Andrijević locira Halabrina ispred jednog ugostiteljskog objekta u ovom delu grada, gde se inače okupljaju, i da ga onda raznesu eksplozivom.

Međutim, taj plan nije prošao kako su očekivali i onda su počeli da prate Halabrinovo kretanje, navike, ponašanje i sve informacije prenosili organizatorima koji su uz pomoć, sada uhapšenog, Darka Maletića smislili novi plan. Maletić i Vušović došli su na ideju da iznajeme stan u koji će namamiti žrtvu, a u tome će im je pomogao Halabrinov prijatelj Vladimir Kovačević koji ga je kobnog dana doveo njima pred noge.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike