Danas presuda Budi Banani i njegovoj ćerki Marini: U magacinu među voćem pronađene rekordne 1,2 tone kokaina

24.11.2022

08:16

0

Autor: 24sedam

Krstovići su uhapšeni nakon što je policija u njohovom magacinu pronašla kokain u bananama

Danas presuda Budi Banani i njegovoj ćerki Marini: U magacinu među voćem pronađene rekordne 1,2 tone kokaina
Budo Banana - Copyright Printscreen/YouTube/Dnevne novine Dan/Mup CG

Presuda Budimiru Krstoviću, zvanom Budo Banana i njegovoj ćerki Marini, koji su osumnjičeni za šverc 1,2 tone kokaina, biće izrečena danas u podgoričkom Višem sudu.

Završene reči u tom slučaju su saopštene u ponedeljak, nakon što su sprovedeni svi dokazi. Crnogorski mediji preneli su da tužilac na ročištu nije predložio visinu eventualne kazne za osumnjičene, već je procenu ostavio sudu. Advokati odbrane zatražili su oslobađajuću presudu, tvrdeći da je nesumnjivo da Krstovići nemaju veze sa nađenom drogom.

Krstovići su negirali krivicu. Budo Banana je tokom postupka tvrdio da je "žrtva u procesu koji se vodi protiv njega".

Instagram Printscreen/Marina Krstović
Marina Krstović

- Ja sam ovoj državi uplatio 250 do 300 miliona evra poreza i doprinosa. Nisam ovo zaslužio. Znam da me država žrtvuje - izjavio je Krstović i pozvao predsednika države Mila Ðukanovića, premijera Dritana Abazovića i ministra policije Sergeja Sekulovića da posvedoče.

- Ranije su naveli da mi nemamo veze sa ovim, moja ćerka čuva sve te izjave. Siguran sam da policija ima saznanja čija je droga, ali nije smela ili htela da ide dalje - rekao je Krstović.

Marina Krstović je sudu ukazala da je u nekoliko navrata netačno prevedena njena komunikacija sa dobavljačem iz Ekvadora vezano za poručivanje banana. Ona nije sporila da je sa dobavljačima ugovarala cenu i količinu banana koje je kupovala kompanija njenog oca, ali je pred sudom tvrdila da su optužbe tužilaštva protiv nje i njenog oca bez utemeljenja i zatražila obustavu postupka zbog nedostatka dokaza.

Foto: Uprava policije Crne Gore
Zaplenjeni kokain

Porodica Krstović se, kako je rekao Budimir pred sudom, obratila DEA, Gabrijelu Eskobaru i predstavnicima OEBS-a. Njihovom suđenju prisustvovali su predstavnici američke Uprave za suzbijanje narkotika DEA, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijel Eskobar i predstavnici Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju OEBS.

Podsetimo, Budimir i Marina Krstović uhapšeni su nakon što je policija u njihovom magacinu u zetskom selu Mojanovići, nadomak Podgorice 24. avgusta prošle godine, pronašla i zaplenila kokain u bananama. "Lisice" su stavljene prvo njegovoj ćerki, a zatim i Budimiru Krstoviću, koji je u vreme zaplene boravio u Beogradu.

Više državno tužilaštvo podiglo je optužnicu 23. decembra 2021. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike