Majka Aleksandra Halabrina nakon hapšenja grupe sa Vračara koja se sumnjiči za njegovu smrt: "Mirna neću biti, ko god da je to uradio"!

11.11.2022

19:53

0

Autor: M. Brkić

Telo Aleksandra Halabrina pronađeno je na livadi u Parcanima kod Sopota, sa prostrelnom ranom na glavi

Majka Aleksandra Halabrina nakon hapšenja grupe sa Vračara koja se sumnjiči za njegovu smrt: "Mirna neću biti, ko god da je to uradio"!
Aleksandar Halabrin - Copyright 24sedan/Ljiljana Keković

Mara Halabrin, majka ubijenog Aleksandra Halabrina, za kog je danas objavljeno da se sumnja da je bio žrtva kriminalne grupe "Vračarci", kaže za 24sedam da je sve saznala iz novina, da drugi poziv ili obaveštenje o tome nije dobila, te da čeka da vidi na osnovu čega se oni sumnjiče za ubistvo njenog sina.

Aleksandar Halabrin iz Janošika kod Alibunara nestao je na Banjici 20. marta 2020., a njegovo telo pronađeno je 16. maja iste godine, u plitkom grobu na livadi u Parcanima kod Sopota, kada su ga nanjušili psi jednog čobanina koji je čuvao koze. Na glavi je imao prostrelnu ranu od vatrenog oružja.

Aleksandar Halabrin 24sedam/Ljiljana Keković
 

U današnjoj akciji uhapšeno je 17 osoba, pripadnika kriminalne grupe "Vračarci" koji se sumnjiče za ubistvo Halabina, kao i Aleksandra Šarca i Dragana Ristića Čađe. Ubistva su se desila u periodu od sedam meseci, tokom 2020. godine.

- Ja ne znam na osnovu čega misle da su oni ubili ili nisu ubili Aleksandra. Moramo videti na osnovu čega se sumnjiče, koji su dokazi. Ovo nije prvi put da se piše o Aleksandru u ovom smislu, pa dok me ne obaveste ne mogu ništa više da kažem. Vidim da se Vladimir Kovačević Kovač, navijač FK Rad ne spominje, a on je bio njegov poslednji kontakt - kaže Mara Halabrin za 24sedam.

Majka ubijenog Aleksandra dodaje da se dana kad je nestao, njen sin našao sa Kovačevićem na Banjici što je, kako kaže, potvrđeno i u policiji.

- Dan pre toga ili dva je s njim razgovarao. Onda je Kovač greškom, kad je završio sa Aleksandrom razgovor, poslao njemu poruku kako će Aleksandar tad i tad doći u Beograd, da "nije mogao danas". Aleksandru je bila sumnjiva ta poruka, ali mu je verovao. Našao se s njim na Banjici, mladić koji ga je vozio potvrdio je to policiji i meni je policija potvrdila - dodaje Mara.

Dodaje da joj se "do danas nije javio i ne želi da priča policiji o tome".

- Ja mirna biti neću, ko god da je to uradio - dodaje.

Mara je ranije za naš portal otkrila i da se Aleksandar družio sa Lazarom Vukićevićem, za koga se sumnja da je bio jedna od žrtava Belivukovog klana i da je ubijen u kući u Ritopeku.

Tražila ekshumaciju

Mara Halabrin kaže da je tražila ekshumaciju svog sina, jer nije videla telo svog sina nakon njegovog pronalaska, niti je od nje uzet DNK.

- Tražili smo ekshumaciju tela. Ja nisam videla svoje dete, rekli su nam da je u jako lošem stanju. Meni nikada nisu uzeli DNK. Dve godine i sedam meseci sam ih stalno pitala zašto mi nisu uzeli DNK, a oni su mi rekli da nije trebalo, jedna inspektorka mi je rekla da je Aleksandrova DNK uzeta u jednom odeljenju - tvrdi Mara Halabrin, navodeći da je angažovala privatnog forenzičara, kao i da njen advokat nije dobio nikakve papire.

Podsetimo, "Vračarci" se osim pomenuta tri ubistva sumnjiče i za pet pokušaja ubistva.

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je ova kriminalna grupa krivična dela vršila na teritoriji Beograda kao poseban deo "kavčana", kao i da su delovali po nalozima "kavčana" u Srbiji i inostranstvu.

- U prethodnom periodu je nekoliko pripadnika ove OKG uhapšeno u inostranstvu. Ova OKG je finansirana od strane OKG „Kavači“ i bila je predviđena za izvršenje najtežih krivičnih dela u Republici Srbiji, između ostalog i za napad na najviše državne funkcionere Republike Srbije - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Ptrintscreen/MUP
 

Čak 11 članova među kojima je i vođa Nikola Vušović Džoni nalaze se u bekstvu u Dominikani i Španiji. Najbliži Vušovićevi saradnici Uroš Piperski i Dario Đorđević, nalaze se u zatvorima u Portugalu, odnosno Beču, preneli su mediji.

Hapšenje ove kriminalne grupe komentarisao je i predsednik države.

- Ne znam sve detalje, ali znam da imaju ne samo kroz svedočenja nekog od zaštićenih svedoka, već mislim da je to kombinovano sa onim što je dobijeno preko Sky aplikacije kao jasni dokazi. Ti ljudi su uglavnom vezani za pripreme i pokušaje ubistava. Za neka od tih lica znam da je reč o ubicama koje su sladostrasno želele moju i smrt moje dece i neke druge ljude su stavljali na listu. Sad za to imamo i dokaze - rekao je Vučić i dodao da nije njegova bezbednost ugrožena.

- Nije moja ugrožena, nego bezbednost naroda na Kosovu i Metohiji - rekao je Vučić.

Kovača na suđenju pominjao Srđan Lalić

Vladimira Kovačevića Kovača, koga pominje majka Aleksandra Halabrina, okrivljeni-saradnik Srđan Lalić nedavno je pomenuo na suđenju klanu Belivuk-Miljković, koji se tereti za sedam ubistava.

Belivuk i Srđan Lalić/Pink/Printscreen
 

Govoreći o tome kako su lažirali neke pucnjave kako bi „nametnulI“ da suparnički škaljarski klan sprovodi nasilje na ulicama Beograda i kako bi se pažnja policije usmerila na njih, Lalić je izjavio da je u jednoj od njih učestvovao i Kovač. Lalić je rekao da je Kovačević iscenirao pucnjavu na Voždovcu po nalogu Miljkovića i da je "bio pod njegovom kontrolom".

Kovačević je uhapšen krajem prošle godine zbog osnovane sumnje da je izazvao opštu opasnost kada je u junu ove godine podstrekivao trojicu muškaraca da zapale "rendž rover" u ulici Augusta Cesarca. 

Kako je tada saopštio MUP,  za ovo delo mu je određen pritvor u trajanju od 48 časova, a onda ga u zatvoru u Sremnskoj Mitrovici čeka izdržavanje kazne za dela koja je prethodno počinio.

Posle Aleksandrovog ubistva je bio uhapšen na Voždovcu, zbog nedozvoljenog nošenja oružja i pošto je osuđen pušten je sa nanogicom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike