Mara Halabrin za 24sedam: Sin mi je poslednji put viđen sa vođom navijača Rada, pa je ubijen! Inspektor ućutkan?

01.07.2021

06:30 >> 09:28

0

Autor: Lj. Keković

Aleksandar poslednji put viđen živ sa Vladimirom Kovačevićem

Mara Halabrin za 24sedam: Sin mi je poslednji put viđen sa vođom navijača Rada, pa je ubijen! Inspektor ućutkan?
Aleksandar Halabrin - Copyright 24sedan/Ljiljana Keković

Novi detalji istrage ubistva Aleksandra Halabrina (25), koji je nestao 20. marta prošle godine, a njegovo telo nađeno u blizini Mladenovca dva meseca kasnije, ukazuju na to da je poslednji put viđen sa Vladimirom Kovačevićem Kočom, vođom Radove navijačke grupe “Junajted fors”.

24sedam/Ljiljana Keković

Ovu informaciju za 24sedam otkrila je Aleksandrova majka Mara Halabrin, koja bezuspešno već više od godinu dana pokušava da sazna ko joj je ubio jedinca.

Ona i dalje ne zna da li je Aleksandar nastradao kao žrtva kriminalnog klana Veljka Belivuka ili ga je likvidirao suparnički klan.

Družio se sa nestalim Vukićevićem

Našem portalu otkrila je i neka svoja saznanja – da je njen sin, za koga kaže da je radio kao obezbeđenje splavova, i verovatno se upetljao u poslove sa drogom, bio prijatelj sa Zvezdinim navijačem Lazarom Vukićevićem, za koga se veruje da je mučen pa ubijen u Belivukovoj “kući strave” u Ritopeku.

Veljo Belivuk zvani Velja Nevolja Printscreen/Youtube

Takođe, otkrila je i da je inspektor iz Plandišta, kome je prvom dodeljen slučaj, svojski krenuo da istražuje Aleksandrov nestanak, da bi ubrzo počeo da je izbegava.

– Mog sina drug je odvezao na Banjicu, i jedno vreme ga je čekao, ali mu je Aleksandar javio da ga ne čeka i da će ga pozvati kada bude trebalo da dođe po njega. Policija je saznala da je moj sin poslednji put viđen živ sa Vladimirom Kovačevićem Kočom, vođom navijača Rada, a poznato je da je Belivuk nekada takođe bio Radov navijač – otkriva Mara.

Izbegavanje

Kad joj je sin nestao, odmah je otišla u policiju, a slučaj je preuzeo inspektor iz Plandišta, koji se preziva Jevtić. Kako kaže, on je dosta toga saznao, ali je ubrzo primetila da je naglo stao sa istragom.

Aleksandar Halabrin 24sedam/Ljiljana Keković

– To se nije moglo sakriti, potpuno je promenio ponašanje, počeo je da me izbegava. Kao da ga je neko zaustavio… – objašnjava majka ubijenog Aleksandra, i dodaje da nisu hteli da je prime na razgovor u Sedmom odeljenju beogradske policije, a isto je doživela i u SBPOK.

Milačić hteo da otkrije šta zna o Nevolji

Tako je bilo sve dok do njih nisu došla neka njena saznanja o  Belivuku, otmicama, ubistvima i vezama kriminalaca sa određenim državnim strukturama.

Već sutradan, kaže, pozvao ju je inspektor Ilija Milačić, koji je, posle hapšenja Belivukove kriminalne grupe, uhapšen i osuđen zbog odavanja službenih tajni.

Hapšenje kriminalne grupe Veljka Belivuka Foto: mup. gov.rs

– Milačić me je pozvao, to sam shvatila, da bi od mene pokušao da sazna šta ja to znam o krminalcima o kojima niko u to vreme nije pričao. Sve to se dešavalo prošle i početkom ove godine. Međutim, ništa nije uspeo da sazna, odakle mi te informacije, ko o tome priča… – objasnila je Halabrinova, dodavši da ne zna da li je njen sin pre ubistva mučen, jer nije imala snage da pročita rezultate obdukcionog nalaza.

Policiji promakli pasoš i sat

Pronalaženje tela njenog sina nije bio rezultat policijske istrage, koja ga po svemu sudeći nije ni tražila, već ga je sasvim slučajno pronašao meštanin sela Parcani kod Mladenovca.

Ubrzo nakon Aleksandrovog nestanka pozvao ju je Nenad Alajbegović, zvani Alibeg, nekada vođa “Zabranjenih”, i usplahireno joj rekao da odmah ode u policiju da prijavi slučaj, ne znajući da je ona to već učinila.

– Bio je uznemiren, rekao je da odmah reagujem jer je možda negde vezan, za neko drvo… – kaže Mara.

Strah od tužioca

O tome kako je urađen uviđaj njabolje govori podatak da su novinari, koji su otišli na lice mesta kad je leš otkriven, u blizini pronašli ručni sat, a policija je demantovala da je pripadao Aleksandru.

https://24sedam.rs/hronika/da-li-je-12-nestalih-dozivelo-sudbinu-pink-pantera-i-navijaca-zvezde-ciji-su-tragovi-krvi-pronadjeni-na-masini-za-mlevenje-mesa-u-ritopeku/” pozicija=”left”]

Kada je Marina rodbina otišla u Parcane da zahvali čoveku jer je pronašao telo njenog sina, kod jame gde je bio zakopan, Marina sestra i zet pronašli su Aleksandrov pasoš.

Maru Halabrin dodatno uznemirava činjenica da istagu ubistva njenog sina vodi tužilac Aleksandar Isailović, koji je 2017. godine vodio istragu protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama.

Iako su bili glavni osumnjičeni, uništavanjem dokaza oslobođeni su krivice.
Da se to nije desilo, mnogi mladići koji se vode kao nestali, a gotovo sigurno su ubijeni, danas bi bili živi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike