Sin Vesne Medenice se lečio od droge na klinici kod imenjaka uhapšenog sa heroinom u donjem vešu?

16.11.2022

09:58

0

Autor: Lj.K.

Životi dve porodice Medenica vrte se oko droge

Sin Vesne Medenice se lečio od droge na klinici kod imenjaka uhapšenog sa heroinom u donjem vešu?
Copyright Printscreen/YouTube/ PRESS Online Portal/Instagram

Da li ih vežu bliske familijarne veze, zasad nije poznato, ali je evidentno da se životi dve porodice Medenica u velikoj meri vrte oko droge.

Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore, prema priznanju njegove majke Vesne Medenice, zavisnik je od kokaina, a drugi Miloš Medenica, bivši rukometaš “Crvene Zvezde”, i direktor klinike za lečenje bolesti zavinosti “MedTim” u Novim Banovcima, uhapšen je pre nedelju dana na beogradskom aerodromu sa osam grama heroina sakrivenog u donjem vešu.

Kada je početkom prošle godine bivša “čelična ledi” crnogorskog pravosuđa uhapšena zbog sumnje da je sa sinom Milošem organizovala kriminalnu grupu, izjavila je da se njen sin leči na jednoj beogradskoj privatnoj klinici za bolesti zavisnosti. Za njim je Viši sud u Podgorici bio raspisao poternicu, a uhapšen je na aerodromu Golubovci, na povratku iz Beograda.

Foto: Printskrin/Jutjub/TV Vijest
Miloš Medenica napravio kriminalnu organizaciju i navukao se na kokain

Meštani Novih Banovaca kažu da su čuli da su dve porodice Medenica u bliskim familijarnim vezama, i da je moguće da je Vesnin sin tu lečio, ali to ne mogu da sigurnošću da potvrde.

Vesna Medenica, koja je tek pre neki dan izašla iz pritvora, tužiocima je ispričala da je nakon smrti supruga, pre sedam godina, saznala da njen sin Miloš uzima kokain i da od tada “traje njena neprestana borba sa zavisnošću sina”.

Žaleći se na svog sina i njegovo ponašanje, Medenica je tužiocima ispričala da nije imala saznanje da je on učestvovao u bilo kakvom poslu sa cigaretama, te da je njena procena da on nije “ni bio sposoban za tu vrstu posla”.

Pojasnila je da je njen sin Miloš od drugih lica uzimao mokraću koju je davao na analizu, zbog čega se i sa njom svađao. Jasno je zapazila da priča njenog sina Miloša nema racio, te da je on živeo zapravo umišljeni život u kom cilju je izbegavao susrete sa njom. Veoma često priča njenog sina Miloša za nju je bila krajnje – poražavajuća.

24sedam/Katarina Mihajlović/instagram
Rukometaš Miloš Medenica uhapšen sa heroinom

-U jednom trenutku Miloš je bio Tramp, Robin Hud, bio je najlepši, najbogatiji i tome slično, a u njihovim međusobnim razgovorima uvek je negirao svoju zavisnost od narkotika jasno i konstantno odbijajući svaki njen pokušaj kao roditelja da mu pomogne”, piše u optužnici.

Medenica i njen sin terete se za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično delo krijumčarenje, produženo krivično delo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška telesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

YOUTUBE/SCREENSHOT/
Vesna Medenica optužena da je član sinovljeve kriminalne organizacije

Bivši rukometaš Crvene Zvezde Miloš Medenica uhapšen je na aerodromu Nikola Tesla, dok je stajao u redu za čekiranje karte.

Policajcima, koji su patrolirali aerodromom, bio je sumnjiv jer se nervozno vrpoljio u redu, pa su mu prišli i tražoli pasoš na uvid. Medenica je negodovao, a potom i pokušao da pozove nekoga telefonom. Policajaci su od njega zahtevali da krene sa njima u službene prostorije, čemu se on opirao, a kako je izuzetno snažan i jak, pozvani su specijalci koji su ga savladali. Pretresom, u njegovom donjem vešu, pronađeno je osam grama heroina, posle čega je uhapšen.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike