"Vračarci" ubijali iz koristoljublja i niskih pobuda: Džoni naređivao, vojnici izvršavali!

14.11.2022

11:21

0

Autor: 24sedam

Grupa se tereti da je likvidirala Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragan Ristića

"Vračarci" ubijali iz koristoljublja i niskih pobuda: Džoni naređivao, vojnici izvršavali!
Hapšenje pripadnika "vračarske grupe": Ilustracija - Copyright Mup

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor za ukupno 32 pripadnika organizovane kriminalne grupe poznate kao "Vračarci" koji se sumnjiče za više krivičnih dela, među kojima su tri teška ubistva i pet pokušaja ubistva.

Sud je naložio i raspisivanje međunarodne poternice za 16 pripadnika grupe koji su u bekstvu, dok se šestorica već nalaze u pritvoru ili na izdržavanju zatvorske kazne u Srbiji. Naredbom o sprovođenju i proširenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal obuhvaćeno je ukupno 38 osoba i oni se terete da su delovali kao organizovana kriminalna grupa.

Svi pripadnici se terete za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, dok se Nikola Vušović tereti kao organizator grupe, kao i za tri krivična dela teško ubistvo u podstrekavanju i tri krivična dela teško ubistvo u pokušaju i podstrekavanju. Drugi organizator kriminalne grupe Uroš Piperski tereti se za tri krivična dela teško ubistvo u podstrekavanju, tri krivična dela teško ubistvo u pokušaju i podstrekavanju i krivično delo pranje novca.

Nedeljko Todorović se sumnjiči za teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju i pomaganju, dok je Dario Ðorđević osumnjičen za dva krivična dela teško ubistvo u podstrekavanju i za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju.

Luka Cerović se sumnjiči za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i podstrekavanju, a Aleksandar Milošević za teško ubistvo u pomaganju, teško ubistvo u pokušaju i krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju.

Aleksandar Naumovski sumnjiči se za krivično delo teško ubistvo u pomaganju, a Vladan Miketić za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i podstrekavanju, dok se Vladimir Kovačević tereti za teško ubistvo. Darko Miletić se sumnjiči za krivično delo teško ubistvo, a Rašo Ban za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju. Ðorđe Knežević se sumnjiči za krivično delo teško ubistvo i krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju, a Ivo Bukljaš se sumnjiči za dva krivična dela teško ubistvo u pokušaju i pomaganju i krivično delo teško ubistvo.

Jovan Bošnjak se sumnjiči za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju, dok se Jovica Sovilj sumnjiči za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju, a Nikola Kačarević za krivično delo teško ubistvo.

Marko Tacić sumnjiči za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju, a Miloš Raičević za krivično delo teško ubistvo u pomaganju, dok se za isto krivično delo tereti i Nikola Božilović.

Nikola Milenković sumnjiči se za krivično delo teško ubistvo, a Nikola Filipović za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, kao i Petar Jevtić koji se tereti za isto krivično delo.

Radivoje Jovanović se sumnjiči da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju i podstrekavanju, a Rajko Topić za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju i krivično delo teško ubistvo u pomaganju, dok se Stevan Mandarić tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i podstrekavanju.

Strahinja Savić se sumnjuiči za krivično delo teško ubistvo u pomaganju, a Filip Grujić za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju, dok se Ivan Biletić sumnjiči za krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

Vojin Stupar se sumnjiči za krivično delo teško ubistvo u pomaganju, a za isto krivično delo terete se i Miloš Andrejević i Aleksandar Ostojić, dok se Draško Nikolić tereti za krivično delo pranje novca, a Nikola Vukojević za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju.

Marko Miljanović, Vuk Ursulov, Lazar Ilić, Marko Drakula i Miloš Pavlović se terete samo za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Tužilaštvo za organizovani kriminal koje vodi ovu istragu, ranije je saopštilo da postoji sumnja da su pripadnici ove grupe, čiji su organizatori Vušović i Piperski, u periodu od početka 2019. do 11. novembra 2022. godine, iz koristoljublja i drugih niskih pobuda na podmukao način lišili života sada pokojne Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragan Ristića, i pokušali su da liše života Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića, Arsenija Stefanovića i sada pokojnog Lazara Vukićevića.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike