Poternica za odbeglim "vračarcem": Vojin Stupar preživeo atentat, a dovođen u vezu i sa švercom droge!

13.11.2022

23:15

0

Viskokopozicionirani pripadnik "kavačkog klana" nalazi se među odbelim pripadnicima "vračaraca"

Poternica za odbeglim "vračarcem": Vojin Stupar preživeo atentat, a dovođen u vezu i sa švercom droge!
Copyright Mup

Među odbeglim pripadnicima "vračarskog klana", koji je prema saopštenju tužilaštva blisko sarađivao sa "kavačkim klanom", od kog je dobijao naređenja i instrukcije za izvršenje krivičnih dela nalazi se i Vojin Stupar, visokopozicionirani "kavčanin".

Istraga je pokrenuta protiv 38 osumnjičenih, od kojih je 12 u bekstvu. Među odbeglima je Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, koji je označen kao organizator ove kriminalne grupe, ali i Vojin Stupar za kojim će biti raspisana poternica.

Stupar je, da podsetimo, 2019. godine bio hapšen u Crnoj Gori i mediji iz te države tada su ga označili kao jednog od vođa "kavačkog klana". Sumnjičio se za stvaranje kriminalne organizacije, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja. Takođe, Stupar je dovođen u vezu sa švercom 60 kilograma kokaina, koji je bio zaplenjen na brodu "Jadran" u Tivtu.

Stupar je, kako prenose crnogorski mediji, zet Igora Božovića, koji važi za jednog od vođa "kavčana". 

Javnosti je postao poznat, pošto se vođa "škaljarskog kana", koji je ubijen u Istanbulu Jovan Vukotić sumnjičio da je pokušao da ga ubije 2016. godine. Međutim, posle izručenja Vukotića iz Srbije u Crnu Goru, Stupar je na saslušanju izjavio da ne zna ko je pucao na njega i Vukotić je pušten iz pritvora a postupak protiv njega je obustavljen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike