Poznato ko su uhapšeni sa Vračara: U bekstvu Džoni i još 10 osoba, otkrivamo njihova imena (FOTO/VIDEO)

11.11.2022

17:03

0

Belivukov pokajnik ispričao da "vračarci" stoje iza ubistava Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića Čađe

Poznato ko su uhapšeni sa Vračara: U bekstvu Džoni i još 10 osoba, otkrivamo njihova imena (FOTO/VIDEO)
Piperski i Vušović - Copyright MUP

U velikoj akciji BIA, MUP i TOK uhapšeno je 17 pripadnika kriminalne grupe Nikole Vušovića, poznatog kao Džoni sa Vračara, koji je u bekstvu. Među uhapšenima su, kako je zvanično potvrđeno, Uroš Piperski, Luka Cerović i Nikola Kačarević.

U bekstvu u Dominikanskoj Republici i Španiji je 11 članova grupe sa Vračara, a među njima je Nikola Vušović. Uroš Piperski koji je u zatvoru u Portugalu, Dario Đorđević u zatvoru u Beču.

U bekstvu su: Nikola Vušovic Džoni, vođa Nikola Mileković, Nikola Filipović sin Bože Crnogorca, Miloš Pavlović, Radivoje Jovanović, Raso Ban, Ivan Biletić, Jovica Sovilj, Milos Andrijević, Rajko Topić, Petar Jevtić.

Podsetimo, Srđan Lalić okrivljeni svedok u slučaju koji se vodi protiv Veljka Belivuka i njegovog klana, kako saznajemo, "namestio" je ekipu Nikole Vušovića poznatog kao Džoni sa Vračara i ispričao da oni stoje iza ubistava Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Riste Čađe.

Piperski je poznat kao blizak saradnik Nikole Vušovića, Cerović mu je "desna ruka", a Kačarević je, prema svedočenju Srđana Lalića, bio taj koji je namamio Aleksandra Šarca u garažu u kojoj je ubijen.

Oni su, osim njegovog svedočenja, uhapšeni na osnovu dokaza sa aplikacije "Skaj", što je u svom obraćanju danas i pomenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tanjug/Strahinja Aćimović/Mup
 

- Ne znam sve detalje, ali znam da imaju ne samo kroz svedočenja nekog od zaštićenih svedoka, već mislim da je to kombinovano sa onim što je dobijeno preko "Skaj" aplikacije kao jasni dokazi - rekao je Vučić.

Ova organizovana kriminalna grupa delovala je na teritoriji Beograda kao poseban deo "kavačkog klana" na čijem čelu su Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan. Ekipa sa Vračara, poput ranije uhapšenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, radila je po nalozima "kavčana" u Srbiji i inostranstvu.

Foto: Youtube/Ukrajinska policija
 

U prethodnom periodu je nekoliko pripadnika ove grupe sa Vračara uhapšeno u inostranstvu. Grupu su finansirali "kavčani" i bila je predviđena za najteža krivična dela u Srbiji, pored ostalog i za napad na najviše državne funkcionere Republike Srbije.

Svim uhapšenima određeno je policijsko zadržavanje i biće privedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal na saslušanje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike