Naložena istraga protiv "Vračaraca" osumnjičenih za tri ubistva i pet pokušaja: Evo ko je sve obuhvaćen krivičnom prijavom

13.11.2022

10:26

0

Autor: 24sedam

Šest osoba koje su obuhvaćene naredbom se već nalaze u pritvoru ili na izdržavanju kazne zatvora u Srbiji

Naložena istraga protiv "Vračaraca" osumnjičenih za tri ubistva i pet pokušaja: Evo ko je sve obuhvaćen krivičnom prijavom
Hapšenje "vračaraca" u Beogradu - Copyright Mup

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju i proširenju istrage kojom je obuhvaćeno 38 osoba, u slučaju organizovane kriminalne grupe "Vračarci".

Saslušano je 16 lica, nakon ćega je Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo sudiji da se za svih 32 lica odredi pritvor i to: Nikoli Vušoviću, koji je i dalje u bekstvu i za kojim je raspisana međunarodna poternica, Urošu Piperskom, koji je uhapšen u Portugalu, Nedeljku Todoroviću, Dariu Đorđeviću, koji se nalazi u privoru u Austriji, Luki Ceroviću, Aleksandru Miloševiću, Aleksandru Naumovskom, Vladanu Miketiću, Darku Maletiću, Rašo Banu, koji je u bekstvu, Đorđu Kneževiću, Ivi Bukljašu, Jovanu Bošnjaku, Jovici Sovilju, koji je takođe u bekstvu, Nikoli Kačareviću, Lazaru Iliću, koji se nalazi u pritvoru u Crnoj Gori, Marku Taciću, Milošu Pavloviću, koji je u bekstvu, Nikoli Božiloviću, Nikoli Milekoviću, koji je u bekstvu, kao i Nikoli Filipoviću, Petru Jevtiću, Radivoju Jovanoviću koji su u bekstvu, Rajku Topiću, Stevanu Mandariću, Strahinji Saviću, koji je u pritvoru u Crnoj Gori, Ivanu Biletiću, Vojinu Stuparu, Milošu Andrejeviću i Aleksandru Ostojiću - sva četvorica su u bekstvu, Drašku Nikoliću i Nikoli Vukojeviću. 

Ostalih šest lica koji su obuhvaćeni naredbom se već nalaze u pritvoru ili na izdržavanju kazne zatvora u Srbiji, zbog izvršenja drugih krivičnih dela. Reč je Milošu Miljanoviću, Vladimiru Kovačeviću, Vuku Ursulovu, Marku Drakuli, Milošu Raičeviću i Filipu Grujiću. 

TOK sprovodi istragu zbog osnovane sumnje da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Nikola Vušović zvani DŽoni i Uroš Piperski, u periodu od početka 2019. do 11. novembra 2022. godine iz koristoljublja i drugih niskih pobuda na podmukao način likvidirali sada pokojne Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića, i pokušali da ubiju Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića, Arsenija Stefanovića i sada pokojnog Lazara Vukićevića.  

Podsetimo, Srđan Lalić okrivljeni svedok u slučaju koji se vodi protiv Veljka Belivuka i njegovog klana, kako saznajemo, "namestio" je ekipu Nikole Vušovića poznatog kao Džoni sa Vračara i ispričao da oni stoje iza ubistava Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Riste Čađe.

Piperski je poznat kao blizak saradnik Nikole Vušovića, Cerović mu je "desna ruka", a Kačarević je, prema svedočenju Srđana Lalića, bio taj koji je namamio Aleksandra Šarca u garažu u kojoj je ubijen.

Ova organizovana kriminalna grupa delovala je na teritoriji Beograda kao poseban deo "kavačkog klana" na čijem čelu su Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan. Ekipa sa Vračara, poput ranije uhapšenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, radila je po nalozima "kavčana" u Srbiji i inostranstvu.

U prethodnom periodu je nekoliko pripadnika ove grupe sa Vračara uhapšeno u inostranstvu. Grupu su finansirali "kavčani" i bila je predviđena za najteža krivična dela u Srbiji, pored ostalog i za napad na najviše državne funkcionere Republike Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike