Ćopavi Džoni je karika zbog koje su otišli pod nož u Ritopek: Mitiću silovao devojku, Lazar mu skratio nogu

29.09.2021

06:52

0

Nikola Vušović je u klanu Veljka Belivuka bio zadužen za finansije, a Vukićević i Mitić su ubijeni zbog sukoba sa njim

Ćopavi Džoni je karika zbog koje su otišli pod nož u Ritopek: Mitiću silovao devojku, Lazar mu skratio nogu
Copyright Profimedia

Odbegli Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara i Ćopavi Džoni, koji je u klanu Veljka Belivuka bio zadužen za finansije, spona su koja povezuje ubistva Nikole Mitića (33) i Lazara Vukićevića (31).

Obojica su skončala od ruke Belivukovih vojnika, a pretpriča njihovog srljanja u smrt vezana je za Vušovića, koji je dobio nadimak Ćopavi Džoni nakon što ga je Vukićević “skratio” pucnjevima u noge, dok se sa Mitićem razišao zbog devojke, koju mu je, navodno, silovao.

Beograđanin Nikola Mitić, za čije će ubistvo biti proširena istraga protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, otet je 10. avgusta 2020. godine na Dedinju, u po bela dana, ispred rezidencije Ambasade SAD.

Mitić je tog dana trebalo da se oko 16 sati nađe sa sestrom, ali na zakazani sastanak nije došao. Njegov mobilni telefon je isključen oko 17 sati, a nekoliko sati kasnije, kako se sumnja, ubijen je u okolini Beograda.

Belivuk i Miljković su, navodno, naredili ubistvo Mitića zbog njegove bliskosti sa Lazarom Vukićevićem.

Mitić je, prema nekim informacijama, imao kontakte sa Belivukovom i Miljkovićevom grupom. Bio im je interesantan i zbog veze sa Lazarom, pa su to pokušavali da iskoriste, da namame i ubiju Vukićevića. On to nije hteo. Slutio je da bi i njega ubili, što su na kraju i uradili.

Navodno je Mitić jedno vreme bio blizak i sa imenjakom Vušovićem, da bi se potom okrenuo nekadašnjem vođi navijača Partizana Ljubomiru Markoviću Kići, koji je takođe ubijen.

MUP
 

Kako se sumnja, Vušoviću je okrenuo leđa nakon što mu je ovaj, navodno, silovao devojku.

Svirepo ubijeni Lazar Vukićević, pre nego što je na prevaru namamljen u Ritopek, našao se na meti Vušovića koji mu je, u znak odmazde za ranjavanje, podmetnuo ekspoziv pod vozilo.

Miljković mrzeo Lazara zbog žene

Na saslušanju u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal, Vukićevićev otac je ispričao da je Marko Miljković imao poseban pik na njegovo sina zbog žene.

Kako je rekao, Lazar se nekada davno zabavljao sa devojkom s kojom se Miljković kasnije oženio, i zbog toga je bio bio opsednut mržnjom prema njegovom sinu.

Kriminalna grupa Belivuka i Miljkovića optužena je za pet ubistava, ali će istraga protiv njih biti proširena za još najmanje dva ubistva, i to Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Vukićević je poslednji put viđen oktobra 2020. godine, kada mu je preko “Skaja” stigla fotografija vezanog Veljka Belivuka.

Ne sluteći da je u pitanju nameštaljka, uzeo je pištolj rekavši: ”Idem da overim vepra.”

Poslednji put je viđen na Banovom brdu, odakle je otišao u "kuću strave" u Ritopek, gde je namaljen, a potom svirepo mučen do smrti.

MUP
 

Tog kobnog dana Vukićeviću je od pripadnika "škaljarskog klana" Mileta Radulovića zvanog Kapetan stigla poruka da imaju Belivuka.

Otkriveno je na osnovu komunikacije putem “Skaj” telefona koje su koristili da su tog 16. oktobra Belivuk i Miljković boravili u Crnoj Gori i da su, po nalogu vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera, u Danilovgradu ubili dvojicu “škaljaraca”, Damira Hodžića i Adisa Spahića, i tom prilikom oteli Kapetana i preko njegovog telefona namamili Vukićevića u Ritopek.

Od svojih "vojnika" tražili su da prema Lazaru budu brutalni, uz poruku: “Neka pati najviše”.

Tog istog dana, na povratku u Srbiju, Belivuk je zvao svoje "vojnike" u Ritopek, tražeći da mu "nahrane ego" i do detalja opišu Vukićevićevo mučenje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike