Vučić o hapšenju 17 pripadnka grupe Džonija sa Vračara : "Želeli su smrt mene i moje dece"

11.11.2022

14:32

0

Autor: 24sedam

"Vračarci" su deo ekipe koju je formirao vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer, a koju su predvodili Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara i Uroš Piperski

Vučić o hapšenju 17 pripadnka grupe Džonija sa Vračara : "Želeli su smrt mene i moje dece"
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović/Mup

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  prokomentarisao je današnju akciju hapšenja 17 osoba,  pripadnika kriminalne grupe "Vračarci", a za koju se sumnja da je delovala po nalozima "kavčana".

"Ne znam sve detalje, ali znam da imaju ne samo kroz svedočenja nekog od zaštićenih svedoka, već mislim da je to kombinovano sa onim što je dobijeno preko Sky aplikacije kao jasni dokazi. Ti ljudi su uglavnom vezani za pripreme i pokušaje ubistava. Za neka od tih lica znam da je reč o ubicama koje su sladostrasno želele moju i smrt moje dece i neke druge ljude su stavljali na listu. Sad za to imamo i dokaze", rekao je Vučić i dodao da nije njegova bezbednost ugrožena.

"Nije moja ugrožena, nego bezbednost naroda na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić.

 "Vračarci" su deo ekipe koju je formirao vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer, a koju su predvodili Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara i Uroš Piperski.

MUP
 

U saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal navodi se je 17 osoba uhapšeno zbog sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela teško ubistvo. Navodi se da su krivična dela vršili na teritoriji Beograda kao poseban deo "kavčana", kao i da su delovali po nalozima "kavčana" u Srbiji i inostranstvu.

- U prethodnom periodu je nekoliko pripadnika ove OKG uhapšeno u inostranstvu. Ova OKG je finansirana od strane OKG „Kavači“ i bila je predviđena za izvršenje najtežih krivičnih dela u Republici Srbiji, između ostalog i za napad na najviše državne funkcionere Republike Srbije - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike