Tužilaštvo ima keca u rukavu protiv zloglasnog klana! Bazne stanice mobilnih telefona potvrđuju ko je pratio, oteo i likvidirao žrtve!

25.10.2022

18:45

1

Otkrivamo detaljno kretanje pripadnika klana!

Tužilaštvo ima keca u rukavu protiv zloglasnog klana! Bazne stanice mobilnih telefona potvrđuju ko je pratio, oteo i likvidirao žrtve!
ritopek-aleksandar-gligorijevic-puki - Copyright 24sedam/Facebook

Veljko Belivuk i Marko Miljković na čelu su kriminalne organizacije koja se, prema optužnici, tereti za najteža krivična dela, među kojima je i sedam brutalnim ubistava. Odbrana okrivljenih pokušaće da ospori dokaze Tužilaštva i da ubedi sudsko veće da su dokazi sa šifrovane aplikacije "Skaj" nezakonito pribavljeni, a okrivljeni se pozivaju i na to što nije rađen obdukcioni nalaz žrtava, jer njihova tela nikada nisu pronađena. Tužilaštvo, sa druge strana, ima keca u rukavu.

Prema saznanjima 24sedam, čak i ako sudsko veće donese odluku da ne prihvati dokaze koji su pribavljeni sa "Skaja", Tužilaštvo će predočiti najjači dokaz protiv klana gde je precizno navedeno kretanje pripadnika ove kriminalne grupe na dane ubistava njihovih žrtava.

U "strogo poverljivim" spisima, u koje je naš portal imao uvid, precizno se, između ostalog, navodi kretanje pripadnika ovog klana na dane kada su ubijeni Aleksandar Gligorijević zvani Puki i Lazar Vukićević.

Ubistvo Gligorijevića je prvo ubistvo koje se pominje u optužnici protiv ovog klana, a u njegovoj likvidaciji, prema podacima koje otkiva kretanje okrivljenih, učestovali su Veljko Belivuk, Nebojša Janković, Nikola Spasojević, Miloš i Marko Budimir i Srđan Lalić.

Prema podacima iz pomenutih spisa, dokaze o ubistvu Gligorijevića otkriva evidencija ostvarene komunikacije i analiza saobraćaja baznih stanica koje obuhvataju područje mesta izvršenja krivičnog dela. Odnosno,telefoni okrivljenih identifikovani su na mestima na kojima je Gligorijević prvo otet, a potom ubijen u kući u Ritopeku, gde je registrovan signal šestorice pomenutih.

Budimir kontaktirao s Gligorijevićem, oteo ga i predao

Pripremu likvidacije odradio je Marko Budimir, koji je 16. juna 2020. godine prvo stupio u kontakt sa Gligorijevićem, a potom se našao sa njim u centru Beograda. Sve vreme bio je na vezi sa Srđanom Lalićem, koji ih je pratio sve dok Budimir nije odveo Pukija u "klanicu u Ritopeku" 17. juna.

Budimir tada žrtvu predaje ostalima, a Lalićev posao je bio da njegov telefon odnese i, najverovatnije, uništi. Signal sa Gligorijevićevog telefona se gubi u naselju Jajinci na Bulevaru JNA, a Lalićev singnal se ponovo javlja u Humskoj.

Facebook/Aleksandar Gligorijević Puki
 

U međuvremenu, Gligorijeviću su, kako se sumnja na osnovu podataka sa baznih stanica, presudili Belivuk, Janković, Spasojević, Miloš i Marko Budimir.

U slučaju ovog ubistva ne pominje se Marko Miljković, koji, prema saznanjima Tužilaštva, nije direktno učestvovao u likvidaciji Gligorijevića, ali mu se, na njegov zahtev, i ovo ubistvo stavlja na teret.

- Nema smisla da sam ja osumnjičen za samo šest navodnih ubistava, rekao sam da me optuže i za to ubistvo - izjavio je Miljković iznoseći svoju odbranu.

24sedamGoran Sivački/e-stock-milos-rafailovic
Marko Miljković

Međutim, ni Miljković ni Belivuk se ne terete kao direktni izvržioci ubistva Lazara Vukićevića koje je usledilo samo četiri meseca posle Gligorijevićeve likvidacije. Oni su, prema podacima sa aplikacije "Skaj", imali važnija posla u Crnog Gori, a datum ubistva Vukićevića, 14. oktobar, ceo klan "slavi", jer su tog dana likvidirali dvojicu u Srbiji i još toliko u Crnoj Gori.

Đurić na prevaru odveo Vukićevića u Ritopek

Dokazi na koje se Tužilaštvo u potpunosti oslanja govori da su Belivukovi vojnici, po nalogu svojih vođa, na podmukao način oteli pa likvidirali Lazara Vukićevića.

Na osnovu podataka koje otkriva analiza baznih stanica, Srđan Lalić, Dejan Tešić, Nemanja Đurić, Vlade Draganić i braća Budimir su se kobnog dana sastali u Lalićevom stanju kako bi uzeli telefone preko kojih su komunicirali međusobno i sa svojim vođama, koje su tada boravile u Crnoj Gori.

Nakon toga su svi zajedno otiši u Ritopek, da bi se vratili u Lalićev stan dva sata kasnije, odakle se ponovo svi, osim Nemanje Đurića, vraćaju u Ritopek. Za to vreme Đurić odlazi na Čukaričku padinu, gde u Radničkoj ulici na prevaru namamljuje Vukićevića i odvozi ga u Ritopek, gde ga, kako se navodi, ostali likvidiraju.

Podsetimo, odbrana klana uglavom je zasnovana na tome da nema tela, a tako ni dela, i na tome da "Skaj" aplikacija nije dokaz. Međutim, Tužilaštvo tvrdi da ima neoborive dokaze, i ako sudsko veće odbije dokaze sa šifrovane aplikacije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike