Ekskluzivno saznajemo kad Luka Bojović stiže u Srbiju!

09.11.2022

12:47

0

Bojović je deset godina proveo u španskom zatvoru, a presuda je glasila 18 godina robije

Ekskluzivno saznajemo kad Luka Bojović stiže u Srbiju!
Copyright Profimedia

Luka Bojović (49) biće deportovan iz Španije, a prema ekskluzivnim saznanjima 24sedam, u Srbiju će stići 15. novembra.

Bojović je uhapšen februara 2012. godine u Valensiji, zajedno sa nekadašnjim pripadnikom "zemunskog klana" Vladimirom Milisavljevićem, zvanim Budala, kao i Vladimirom Mijanovićem, zvanim Zuba, i Sinišom Petrićem, zvanim Zenica.

Tada je bila uhapšena i njegova supruga Barbara Bojović, kao i brat Nikola, koji je tada došao u Španiju da se sa njim vidi. Oboje su pušteni posle tri nedelje jer je ustanovljeno da se nisu bavili nikakvim kriminalnim delima. Nešto kasnije, u centru Beograda, Nikola je ubijen dok je izlazio iz pekare. Izvršilac i njegov pomagač su uhapšeni, a prema optužnici, angažovao ih je Slobodan Šaranović, kasnije likvidiran ispred svoje kuće u Budvi, koji je verovao da je Luka Bojović bio umešan u ubistvo njegovog brata Brana Šaranovića, vlasnika kazina u hotelu "Slavija".

Luka Bojović je osuđen na 18 godina zatvora zbog posedovanja dugih cevi. Očekivalo se da će na robiji morati da provede dve trećine kazne, dakle 12 godina, međutim, prema španskom zakonodavstvu, strani državljani mogu tražiti uslovni otpust na pola odslužene kazne. Ostatak kazne on će odslužiti na uslovnoj slobodi u Srbiji, što podrazumeva da ne sme da ponovi krivično delo zbog kojeg je u Španiji osuđen.

Bojović je pre hapšenja u Španiji boravio pod lažnim identitetom, a srpska dokumenta su mu u međuvremenu istekla, zbog čega će, kad izađe iz zatvora, u našoj ambasadi u Španiji dobiti putni list, sa kojim će moći da doputuje u Srbiju.

Dok se Bojoviću sudilo u Španiji, pred Specijalnim sudom u Beogradu protiv njega je bila podignuta optužnica za dva ubistva i četiri pokušaja ubistva, a glavni svedok protiv Luke bio je ubica "zemunskog klana" Sretko Kalinić. On je tvrdio da je Luka odgovoran i za smrt još jednog odbeglog "zemunca" u Španiji Milana Jurišića, navodeći čak i da su, po nalogu Bojovića, od delova tela skuvali gulaš pa ga pojeli. Da bi potkrepila Kalinićevu priču, srpska policija je tada poslala kolegama u Španiji lažni Bojovićev DNK, međutim, veštačenjem u Visbadenu ustanovljeno je da je to Kalinićev DNK.

Luka Bojović našao se u centru policijske i medijske pažnje posle nestanka sina Danila Radonjića, kuma braće Šaranović. U pokušaju da pomogne, Brana se aktivirao da sazna šta se desilo sa njegovim kumčetom, pa je došao do Lukinog imena. Posle izvesnog vremena Šaranović je likvidiran, a njegov brat Slobodan, javno nudeći milione evra za informaciju o tome ko je naručio smrt njegovog brata, angažovao je ubice koje su ubile Lukinog brata. Ali Danilo Radonjić je pokojnom Vuku Bojoviću rekao da zna da Luka nema ništa sa nestankom njegovog sina, te da su zaveru skovale određene policijske strukture. I sam Radonjić je kasnije ubijen, kao i Slobodan Šaranović.

Bojoviću je u međuvremenu ubijen jedan od najboljih drugova iz rata Rade Rakonjac, a pre tri godine ubijen je i advokat Miša Ognjanović, koji je zastupao Luku Bojovića.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike