„Bella mafia“: Ko su lepotice iz balkanskog podzemlja

26.09.2020

07:03 >> 08:42

0

Žene kriminalaca ne privlače samo pažnju javnosti. I policija, ali i mafija, često ih koriste kao mamac da se dokopaju njihovih muževa

„Bella mafia“: Ko su lepotice iz balkanskog podzemlja
Copyright Tamara Zvicer, Lana Popović i Sonja Suarez Gomez Foto: Printscreen Youtube/Facebook

Balkanu nikada nije manjkalo „žestokih momaka”, koji su često bili povezivani s raznim mafijaškim klanovima. Međutim, nekada su i njihove „lepše polovine” bile te koje su privlačile pažnju javnosti jednako kao i oni. Većina njih su zanosne lepotice, za kojima su mnogi uzdisali, a epitet “žene mafijašice” dobile su zahvaljujući raznim vezama i brakovima s krupnim imenima balkanske mafije. Poslednjih dana sve oči uprte su u Sonju Suarez Gomez, koja je bila u automobilu sa Strahinjom Stojanovićem, koji je dignut u vazduh na Novom Beogradu. Svoju tugu za njim ne krije na društvenim mrežama, a mnogi smatraju da je upravo objavljivanjem njihovih fotografija, olakšala „posao“ likvidatorima.

Luka Bojović robija u Španiji  Foto: Profimedia

Barbara Bojović

Pola Beograda je uzdisalo za Barbarom, ženom Luke Bojovića koji godinama važi za jedno od najvećih imena srpskog podzemlja. Nekadašnji pripadnik Srpske dobrovoljačke grade, saradnik Željka Ražnatovića Arkana i vođa „zemunskog klana“, dugo je privlačio pažnju i zbog svoje prelepe supruge s kojom ima troje dece. Međutim, njihova ljubav navodno je Luku i koštala slobode. Kada je Bojović pobegao u Španiju, policija mu je ušla u trag upravo prateći Barbaru. Uhapšen je u jednom španskom restoranu 2012. godine. Inače, Barbara je ćerka čuvenog golmana OFK Beograda i Partizana Petra Borote, koji je 2010. umro u Đenovi.

Aleksandra Ivanović

Aleksandra Ivanović je devedesetih godina bila udata za jednog od vođa navijača Crvene zvezde i pripadnika Arkanove Srpske dobrovoljačke garde Nebojšu Đorđevića Šucu, koji je likvidiran davne 1996. godine. Ivanovićevu sada svi znaju kao suprugu Milorada Ulemeka Legije, bivšeg komandanta „crvenih beretki” i pripadnika Srpske dobrovoljačke garde, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića. Ulemek je u zatvoru od 2003, a Aleksandra je uz njega svih ovih godina i odlazi mu redovno u posetu.

Tamara Zvicer

Zvicer nakon ranjavanja Foto: Printscreen Youtube

Da žene mogu biti podjednako „žestoke“ kao i njihovi supružnici, najbolje svedoči Tamara Zvicer, supruga Radoja Zvicera, vođe crnogorskog „kavačkog klana“, koji je teško ranjen krajem maja u pucnjavi u Kijevu. Tamara je bukvalno spasila život svom voljenom zahvaljujući uspešnom baratanju vatrenim oružjem. Video-snimak pokušaja likvidacije mnoge je šokirao, jer se na njemu može videti upravo Tamara kako puca iz pištolja na napadače, koji su pokušali da likvidiraju njenog muža. Zahvaljujući njenom postupku, napadači
nisu uspeli da “dokusure” Radoja, pa je preživeo ranjavanje. Ona je odranije poznata crnogorskoj policiji, a uskoro bi mogla dospeti i iza rešetaka jer se pokazalo da je pre četiri godine lažno optužila muževljevog suparnika Jovana Vukotića, vođu „škaljaraca“, da je pokušao da je ubije.

Lana Popović

Lana Popović, nevenčana supruga Darka Šarića, koji je osuđen za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike, po struci je vaspitačica. Redovno je na svim njegovim suđenjima, gde mu iz publike daje podršku. Otkako je Šarić u pritvoru, od pre šest godina, ona se brine o njihovom sinu, koji je još maloletan. Javnost dugo nije znala za nju, sve do 2013, kada je za Šarićev 43. rođendan na „Fejsbuku” postavila njihovu zajedničku fotografiju. Tada je vest o njoj buknula kao eksplozija, iako su se pre toga ona i Darko trudili da se kriju od očiju javnosti. U maju ove godine rodila je Darku drugog sina.

Maja Adrovac

Maja Adrovac poznata je široj javnosti po hapšenju 18. jula 2015. na Vračaru, zbog sumnje da je pomagala u pokušaju atentata na biznismena Milana Beka. Posle hapšenja nije želela da sarađuje s policijom, niti da otkrije na koji je način njen DNK pronađen na čaurama metaka ispaljenih na biznismena. Takođe, na suđenju nije želela da otkrije ni kakvu ulogu u atentatu imaju ona, njen brat i suprug Ivan Adrovac, koji trenutno robija u Švajcarskoj. I pored svega toga, oslobođena je svih optužbi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike