Detalji jutrošnjeg upada crnogorskih specijalaca u Kotor: Uhapšeno više osoba bliskih "kavčanima" zbog ubistva

24.10.2022

13:14

0

Autor: 24sedam

U potrazi za dokazima policija je pretresla kuće i radne prostorije uhapšenih protiv kojih će biti pokrenuta i finansijska istraga

Detalji jutrošnjeg upada crnogorskih specijalaca u Kotor: Uhapšeno više osoba bliskih "kavčanima" zbog ubistva
Copyright Ilustracija/Profimedia

Crnogorska policija sprovela je akciju, na više lokacija u Kotoru, a prema nezvaničnim informacijama, uhapšeno je više osoba bliskih "kavačkom" klanu.

 Kako je "Danu" potvrđeno iz policije, lišeno je slobode više osoba zbog ubistva ubistva Jovana Jovanovića.

Po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, Specijalno policijsko odjeljenje je uhapsilo M.K., M. Č., D. R. i M. J, i protiv njih, kao i protiv I. B. i V. V., koji su u pritvoru u Crnoj Gori, i R. Z., M. V. i S. J., koji su u bekstvu, podneće izveštaj kao dopunu krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su M. K., M. Č., D. R., M. J., I. B., V. V. i S. J. učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, a R. Z. i M. V. krivično jelo teško ubistvo putem podstrekavanja.

Uhapšeni će biti sprovedeni specijalnom tužiocu na saslušanje, u zakonskom roku, a prethodno je policija pretresla njihove stanove i druge prostorije koje koriste, radi pronalaska dokaza i tragova o krivičnim delima i privremeno oduzela veću količinu vatrenog oružja, ali i novac i pokretnu imovinu za koje postoji sumnja da potiču od kriminalne delatnosti i koji će biti predmet finansijske istrage - saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva.

Podsetimo, Jovanović je bio povezivan sa škaljarskim klanom i ubijen je 26. septembra 2015. godine kada je u njega dok je bio na Paštrovačkoj gori ispaljeno šest hitaca.

Inače, ime ubijenog Jovanovića prvi put se pominjalo u istrazi pucnjave u diskoteci Madam Koko, kada je sa Jovicom i Igorom Vukotićem pucao. On je tada osuđen na 14 meseci zatvora.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike