Ostala je još samo Zvicerova glava: Krvavi rat crnogorske mafije nema primirje! (VIDEO)

23.09.2022

19:00

0

U ratu dva klana iz Kotora do sada je ubijeno više od 40 osoba, ali su vođe "kavčana" Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan uspeli do sad da izbegnu metak

Ostala je još samo Zvicerova glava: Krvavi rat crnogorske mafije nema primirje! (VIDEO)
škaljarci (1) - Copyright 24sedam

U poslednjih šest godina, od kada traje surovi rat dva crnogorska klana, “kavčani” su u nekoliko puta pokušali da likvidiraju vođu “škaljaraca” Jovicu Vukotića, a taj plan konačno su realizovali 8 septembra u Turskoj. 

Vukotić je ubijen u svom automobilu, u kome su se u trenutku ubistva nalazile njegova trudna supruga i ćerka. Ubica ga je zasuo kišom metaka sa motora. 

Dve nedelje pre Vukotićevog ubistva, što je trebalo da mu bude najozbiljnije upozorenje, na ostrvu Pag u Hrvatskoj ubijen je visokopozicionirani pripadnik organizacije “škaljari” Goran Vlaović. Vraćajući se iz noćnog provoda sa devojkom, levoruki ubica mu je prišao s leđa i pucao u vrat.

Samo deset minuta kasnije zadarska policija uhapsila je Duška Tanaskovića iz Kragujevca (28), koga su sigurnosne kamere snimile da tokom bega udara o kamen svoj mobilni telefon, kako bi uništio dokaze o komunikaciji sa onima koji su ga angažovali za ovo ubistvo, ali i kako se na kratko vraća na mesto zločina da vidi da li je do kraja odradio posao. 

 Tanasković se sumnjiči da je juna ove godine u Budvi bio saučesnik u ubistvu podgoričanina Minje Šakovića, “škaljarca” koji je nekoliko puta pre teoga izbegao smrt. Za njegovo ubistvo sumnjiči se Luka Pilčević star 22 godine sa Karaburme. 

Kavčani su predhodno u Grčkoj ubili četvoricu bliskih saradnika Jovice Vukotića, a pre tri godine su mu likvidirali oca Veska Vukotića na kućnom pragu u naselju Dobrota u Kotoru. 

Foto: MUP
Jovica Vukotić nije izbegao metak suparnika

Ubistvom Jovica Vukotića mnogi su poverovali da su “škaljarci” pred izdisajem, međutim, turska policija je za samo 14 dana uspela da rasvetli slučaj i uhapsi 12 osoba, među kojima i Radoja Živkovića zvanog Žuti, kuma jednog od vođa “kavačkog klana” Radoja Zvicera, koji je u bekstvu, koji je obezbedio svu potrebnu logistiku za atentat u Istanbulu, uključujući I 1,5 miliona evra koliko je plaćena glava vođe “škaljaraca”. Žiković zvani Žuti dovodi se u vezu sa još 11 ubistava u koja su umešani pripadnici klana Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana. 

Printcreen/ sozcu.com.tr
Radoje Živković Žuti rukovodio akcijom ubistva Vukotića

“Kavčani” za koje se veruje da su nadmoć nad “škaljarcima” imali na osnovu podrške koju su im godinama pružali pojedinci iz crnogorskih bezbednosnih struktura, raskrinkani su kada je Evropol otključao njihovu skaj aplikaciju preko koje su dogovorali brojna ubistva. 

Tako je raskrinkan i klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, sakriven iza navijačke grupe “Principi”, koji su bili produžena ruka “kavačkog klana”.

Miljković i Belivuk Printscreen
Miljkoviću i Belivuku i njihovoj grupi sudi se za sedam ubistava

Otkriveno je da su u kući strave u Ritopeku dovodili svoje otete žrtve, dge su ih potom brutalno ubijali. Trenutno im se sudi za sedam ubistava, a tužilaštvo za organizovani kriminal istražuje još nekoliko ubistava za koja se sumnja da ih je počinio Belivukov klan. 

Kavčani i škaljarci nekada su bili jedinstven klan, koji je 2011. godine, nakon ubistva Dragana Dudića Frica u Kotoru, preuzeo prekookeanski šverc kokaina. 

Tamara i Radoje Zvicer/MUP/Printscreen/
Tamara Zvicer pucala u napadače i spasila Radoju život

Do razdora je došlo kada je ustanovljeno da je iz jednog stana u Španiji nestalo 200 kilograma kokaina, a ubistvom Gorana Radomana otpočeo je rat u kome je do sad ubijeno više od 40 osoba. 

Iako je do sad ubijeno mnogo više pripadnika “škaljarskog klana”, oni su maja 2020. godine krvavi rat pokušali da okrenu u svoju korist, kada su u Kijevu u Ukrajini pokušali da ubiju Radoja Zvicera. Ubice nisu stigle da ga overe jer je njegova supruga Tamara Zvicer pucala na atentatore, a on je, i pored teških povreda, uspeo da preživi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike