Malu Petru nisu tretirali kao žrtvu nasilja, odgovorni za niz propusta: Krivična prijava protiv celog tima vršačkog Centra za socijalni rad!

13.10.2022

22:45

0

Prijava podneta protiv M. K., kao odgovornog lica, S. S, A. P. i D. M, koji su u tom timu bili zaduženi za različite oblasti

Malu Petru nisu tretirali kao žrtvu nasilja, odgovorni za niz propusta: Krivična prijava protiv celog tima vršačkog Centra za socijalni rad!
Vršac ubistvo dete - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku podneo je danas krivične prijave protiv celog stručnog tima koji je u vršačkom Centru za socijalni rad vodio slučaj porodice Budimirović. Reč je o zaposlenima S. S, A. P. i D. M, koji su u tom timu bili zaduženi za različite oblasti. Takođe, krivična prijava podneta je i protiv odgovornog lica Centra za socijalni rad M. K.

Krivične prijave podnete su Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu, jer su tokom vanrednog nadzora rada vršačkog Centra za socijalni rad, koji je sproveden odmah nakon što je Marko Budimirović 4. oktobra udavio svoju dvoipogodišnju ćerku Petru u kanti vode, pa se obesio, utvrđeni ozbiljni propusti u radu zaposlenih u Centru.

Ti propusti se, pre svega, odnose na činjenicu da malenu Petru nisu tretirali kao žrtvu nasilja, iako je njen otac Marko pet meseci imao zabranu prilaska njenoj majci Suzani zbog porodičnog nasilja. On je zbog toga bio i prvostepeno osuđen 27. septembra, uz meru obaveznog psihijatrijskog lečenja.

Zbog svega toga, Pokrajinski sekretarijat je i predsedniku skupštine Grada Vršca danas uputio inicijativu za razrešenje vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad Mirjane Knežević.

Kako nezvanično saznajemo, o eventualnim suspenzijama pomenutih radnika razmatraće se kada lokalna samouprava bude postavila novog v. d. direktora te ustanove.

Majka ubijene devojčice, Suzana Budimirović, se na svom Fejsbuk profilu javno zahvalila Pokrajinskom sekretaru za socijalnu politiku Predragu Vuletiću na profesionalno obavljenom nadzoru CZSR.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike