Nasmejani koljač sutra oči u oči sa Belivukom i Miljkovićem: Otkrio sve zločine klana! Specijalni sud sutra pod opsadom policije

04.09.2022

06:00

0

Autor: Lj.K.

Srđan Lalić dobio status svedoka saradnika i kaznu od 18 godina robije

Nasmejani koljač sutra oči u oči sa Belivukom i Miljkovićem: Otkrio sve zločine klana! Specijalni sud sutra pod opsadom policije
Veljko Belivuk i Srđan Lalić - Copyright Printscreen/Pink

U sudnici Specijalnog suda u Beogradu sutra će se, oči u oči, sresti vođe monstruozne kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković sa “nasmejanim koljačem” Srđanom Lalićem, odnedavno svedokom saradnikom koji je u zamenu za blažu kaznu priznao sva svoja, kao i zlodela kriminalne grupe kojoj je pripadao.

Srđan Lalić, za koga je javnos čula nakon objavljivanja fotografije na kojoj se, zajedno sa Belivukom, smeje dok muči i kolje Gorana Veličkovića zvanog Goksi, svoje dojučerašnje prijatelje, sutra će gledati preko nepobrojnog stakla, uz do ad neviđene mere bezbednosti.

Lalić će, kao i druga dvojica svedoka-saradnika, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević u sud biti doveden sa sigurne lokacije, u pratnji policije.

Očekuje se da mere obezbeđenja u sudnici i oko suda budu neviđene. Trojica svedoka-saradnika neće sedeti u boksu za optužene, koji je zaštitnim staklom odvojen od sudnice. Oni će biti smešteni u samoj sudnici, u kojoj sede zamenik tužioca, sudsko veće, advokati, kao i oštećeni.

On napominje da će, ukoliko se čak Belivuk i Miljković jave za reč i požele da izađu za sudsku govornicu, oko njih će u svakom trenutku biti nekoliko zatvorskih i sudskih stražara.

Koliko su kivni na pripadnike kriminalne grupe koji su sa njima učestvovali u najtežim zločinima, a onda odlučili da progovore i priznaju sve, pokazali su u sudnici pre nekoliko meseci. Tada su pri samom ulasku dobacivali Hrvatinu i Spasojeviću i, iako ih je delilo staklo, govorili im da su "pi**e". Odluka Srđana Lalića da progovori sigurno im je najteže pala jer im je on od trojice koji su pristali na saradnju sa tužilaštvom bio najbliži

Podsetimo, Lalić je na prethodnom suđenju priznao izvršenje svih krivičnih dela za koja se tereti, a to su pet ubistava.

I vlasnik kuće strave hoće da se nagodi?

Još jedan pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Vlada Draganić, mogao bi uskoro sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da sklopi sporazum o priznanju krivice i da kao svedok nekih zločina za koje se članovi ove ekipe terete, dobije povlašćeni status svedoka-okrivljenog.

Draganić je vlasnik kuće u Ritopeku u kojoj su, kako se tvrdi optužnicom Specijalnog tužilaštva, Belivuk, Miljković i njihova grupa u tajnoj prostoriji likvidirali svoje protivnike ili one koji su im se ozbiljno zamerili, a potom na stravične načine uništavali tragove i njihova tela.

 Čim je izgovorio "priznajem izvršenje krivičnih dela", odvojen je od ostalih optuženih. Još tada je bilo jasno da je spreman na saradnju, ne samo da prizna ono za šta mu se sudi već i da istražiteljima da informacije i dokaze o krivičnim delima koja još uvek nisu rasvetljena.

Mesec dana kasnije, Lalić je potpisao sporazum o svedoku-okrivljenom, kojim se obavezao da ispriča sve što zna o zločinima kriminalne grupe u zamenu za 18 godina zatvora.

Nakon priznanja krivice on je iz zatvora prebačen na tajnu lokaciju na kojoj ga čuvaju pripadnici Jedinice za zaštitu svedoka. U obavezi je da pred sudom, odnosno kada za to dođe vreme, i pred ostalim optuženima kaže sve što zna.

Foto: 24sedam/Printskrin
 

Sporazume o priznanju krivice do sada su sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili Nikola Spasojević, Bojan Hrvatin i Srđan Lalić. Oni su prihvatili da za blažu kaznu ispričaju sve o zločinima u kojima su imali ulogu. Hrvatin se nagodio na 15, a Spasojević na 14 godina zatvora.

Kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića sudi se za sedam brutalnih ubistava, mučenja, otmice i iznude.

Ubijene žrtve su Aleksandar Gligorijević zvani Puki, Goran Veličković Goksi, Lazar Vukićević, Zdravko Radojević, Milan Ljepoja, Nikola Mitića i Goran Mihajlović.

Krivična dela grupa je činila u vikednici u Ritopeku, ulici Livadice 3. U posebnoj prostoriji koju su zvali „klanica“, instalirali su industrijsku mašinu za mlevenje mesa, kojom su mleli tela ubijenih, navodi se u optužnici.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike