Nastavlja se suđenje Dijani Hrkalović: Bivša državna sekretarka MUP-a stigla u Specijalni sud (FOTO)

14.10.2022

08:14

0

Dijana Hrkalović je u zgradu Specijalnog suda stigla malo pre 10 sati

Nastavlja se suđenje Dijani Hrkalović: Bivša državna sekretarka MUP-a stigla u Specijalni sud (FOTO)
dijana hrkalović (2) - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović stigla je u Specijalni sud u Beogradu gde treba da joj se nastavi suđenje zbog sumnje da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.

Hrkalović je u sud došla sama, sa slobode, pošto joj je 6. juna sud ukinuo kućni pritvor sa elektronskim nadzorom u kom je bila od 31. marta.

Dijana Hrkalović je u zgradu Specijalnog suda stigla malo pre 10 sati.

Na optuženičkoj klupi sa njom nalaze se još dvojica bivših policajaca koji se takođe brane sa slobode.

To su bivši načelnik Odeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Optuženi su tokom suđenja negirali izvršenje dela, a današnje suđenje treba da se nastavi čitanjem pisane dokumentacije.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal, Hrkalović se tereti za dva krivična dela trgovine uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Hrkalović se tereti da je 2018. godine naložila da se ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. u Beogradu. Kasnije je Belivuk pravosnažno oslobođen tih optužbi. Hrkalovićeva je sve negirala.

Branilac Hrkalovićeve, advokat Vladimir Đukanović je na početku suđenja sudu predložio saslušanje tadašnjeg ministra unitrašnjih poslova Nebojše Stefanovića kao svedoka, kao i bivše više javne tužiteljke Nataše Krivokapić i bivšeg direktora policije Vladimira Rebića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike