Čume nije svedočio za prvu otmicu "zemunskog klana" jer je otišao u Libiju? Na sledeće ročište pozvan Bagzi da kaže sve o smrti studenta!

10.10.2022

11:29

0

Autor: 24sedam

Sudija od pogranične policije zatražila da se utvrdi da li je i kada Čume napustio Srbiju

Čume nije svedočio za prvu otmicu "zemunskog klana" jer je otišao u Libiju? Na sledeće ročište pozvan Bagzi da kaže sve o smrti studenta!
ljubisa buha cume b92 (1) - Copyright Printscreen/Youtube/b92

Suđenje dvojici policajaca i dvojici pripadnika „zemunskog klana" koji se terete da su 1997. godine počinili razbojništvo nad Novakom Stevanićem (22), studentom koji se posle toga ubio, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu jer se u svojstvu svedoka nije pojavio prvi srpski svedok saradnik Ljubiša Buha Čume.

Sudija je navela da sud ima saznanja da je Buha u Libiji i od pogranične policije je zatražila da se utvrdi da li je i kada Čume koji je bio svedok protiv zemunskog klana, napustio Srbiju.

Novak Stevanić Privatna arhiva
"Zemunci" su Novaka Stevanića mučili da prizna gde su apre njegovog oca

Za sledeće suđenje, kao svedoci, biće pozvani Buha i drugi svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi.

Inače, na jednom od suđenja na kom se pojavio, Buha je odbio da svedoči, tvrdeći da je njegova bezbednost ugrožena.

Novaka Stevanića, prema sumnjama tužilaštva, oteli su pripadnici zemunskog klana koji su se predstavili kao policajci. Držali su ga vezanog i maltretirali ga u jednoj garaži, sve dok im nije otkrio gde njegov otac drži nakit i zlato, a potom su ga pustili. Nesrećni mladić, kom su navodno nastavili da prete i pošto su opljačkali sef njegovog oca, potom se ubio.

U otmici su, kako se sumnja, učestvovale i pokojne vođe zemunskog klana ubijene tokom policijske akcije Sablja, Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum. Na optuženičkoj klupi su policajci Milan Radukić i Saša Đajić, kao i zemunci Nikola Bajić i Goran Ristić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike