Haos na suđenju za prvu otmicu "zemunskog klana": Otac pokojnog mladića pobesneo, pa udaljen sa suđenja zbog ovih reči!

19.04.2022

11:06

0

Prema optužnici, trojica optuženih su Stevanića na silu ubacili u automobil, a zatim ga držali na nepoznatoj lokaciji gde su ga maltretirali i zahtevali od njega ključeve od stana njegovih roditelja

Haos na suđenju za prvu otmicu "zemunskog klana": Otac pokojnog mladića pobesneo, pa udaljen sa suđenja zbog ovih reči!
Copyright Zemunski klan Printscreen/Mup

Tokom suđenja dvojici bivših policajaca i dvojici pripadnika "zemunskog klana", koji se terete za razbojništvo i otmicu Novaka Stevanovića (22) 1997. godine, nakon čega je on izvršio samoubistvo, iz sudnice je danas udaljen njegov otac Zoran Stevanić.

Stevanić je hteo da postavi pitanje svedoku, što je sudija odbila, nakon ćega je on burno odreagovao i rekao: "Hoću da postavim pitanje, da li ste vi normalni?"

Postupajuća sudija Vesna Božović je potom udaljila Stevanića sa suđenja, a on je napuštajući sudnicu dobacio: "Ovo je cirkus i pozorište, sram vas bilo".

Na suđenju su danas svedočili policajci. Prvi je svedočio tadašnji pomoćnik načelnika Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, Slobodan Borisavljević koji je uzeo izjavu od Zorana Stevanića u vezi sa razbojištvom nad njegovim sinom.

Odgovarajući na pitanje advokata Ivana Bajazita, Borisavljević je rekao da Zorana Stevanića poznaje od ranije, jer su živeli u istom kraju, ali je istakao da je njegov odnos u toku uzimanja izjave bio strogo poslovan. Potom je svedočio tadašnji inspektor Živanović Milan koji je 1997. godine radio uviđaj u kući Stevanića nakon pljačke.

Živanović je rekao da se seća da je Novak bio konfuzan i da nije pričao tečno u toku davanja iskaza, kao i da je zapamtio taj slučaj jer je iz sefa, koji je bio u parketu ispod tepiha, ukradena veća količina novca.

U ovom slučaju, koji je poznat i kao prva otmica "zemunskog klana", učestvovao i pokojni Dušan Spasojević, a sada se sudi za krivično delo razbojništvo dvojici bivših policajaca i dvojici pripadnika "zemunskog klana". Optuženi su policajac u penziji Milan Radukić, pripadnik Žandarmerije Saša Ðajić, kao i nekadašnji pripadnici "zemunskog klana" Nikola Bajić i Goran Ristić.

Prema optužnici, trojica optuženih su Stevanića na silu ubacili u automobil, a zatim ga držali na nepoznatoj lokaciji gde su ga maltretirali i zahtevali od njega ključeve od stana njegovih roditelja. Zatim su iz sefa u stanu ukrali veću količinu zlata i oko 100.000 nemačkih maraka.

Stevaniću su prišli u Sarajevskoj ulici, pokazali legitimacije i naredili mu da krene s njima. Potom su ga ubacili u "golf 2", za čijim je volanom bio optuženi Ristić i potom ga predali vođi klana - Spasojeviću, kako bi mu rekao gde su u kući njenovih roditelja sakriveni novac i dragocenosti.

Ova - prva "otmica" klana iz Zemuna, posle koje su usledile i mnoge druge, rešena pošto je bivši pripadnik klana Nikola Bajić, koji u zatvoru služi kaznu od 35 godina, tužilaštvu ranije do detalja opisao događaje. Optuženi policajci su u vreme otmice radili u Policijskoj stanici u Zemunu.

Sledeće suđenje zakazano je za 5. jul kada su pozvani nekadašnji zamenik načelnika BIA Milorad Bracanović i Ljubiša Buha Čume da svedoče.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike