Sud odbio da se pribavi "skaj" komunikacija između Čabe Dera i Alena Ciglera: Nastavljeno suđenje zbog ubistva na Banovom brdu

07.10.2022

12:02

0

Autor: M. Brkić

Nebojša Marković ubijen je 5. januara 2019. godine dok je vadio dečja kolica iz gepeka, u beogradskom naselju Banovo brdo

Sud odbio da se pribavi "skaj" komunikacija između Čabe Dera i Alena Ciglera: Nastavljeno suđenje zbog ubistva na Banovom brdu
Alan Cigler i Čaba Der osuđeni za ubistvo Nebojše Markovića - Copyright Printscreen Youtube

Na današnjem suđenju Alenu Cigleru, okrivljenom za saizvršilaštvo u ubistvu Nebojše Markovića u januaru 2019. godine, za koje je pravosnažno osuđen Čaba Der, sudsko veće odbilo je predlog tužilaštva da se kao dokaz pribavi komunikacija putem "skaj" aplikacije između Dera i Ciglera.

Prilikom obrazlaganja ove odluke sudija je rekao da je rasvetljeno dovoljno činjenica, a sudsko veće uzelo je u obzir da je predlog stavljen tek nakon ukidanja prvostepene presude. 

Takođe, na današnjem ročištu zamenica tužioca rekla je da se Goran Prskalo, koji je trebalo da bude saslušan kao svedok, nalazi u pritvoru u Danskoj. Inače, Cigler je uhapšen u Prskalovom stanu i tada je pronađen i pištolj, za koji je Cigler tvdio da nije njegov.

Profimedia
 

 

Prema izveštaju koji je tužilaštvo dobilo od Interpola, Prskalo je osuđen na četiri godine zatvora u martu ove godine, a u kaznu se uračunava vreme provedeno u pritvoru, od jula 2021. godine.

Sledeće suđenje zakazano za 16. novembar, za kada je planirano iznošenje završnih reči.

Cigleru se suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda, koji je nedavno ukiniuo presudu kojom je on bio osuđen na četiri godine zatvora za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, što je znatno lakše krivično delo od onog za koje ga tereti tužilaštvo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Podsećanja radi, Nebojša Marković ubijen je 5. januara 2019. godine dok je vadio dečja kolica iz gepeka, u beogradskom naselju Banovo brdo. Iz "punta" je izašao Čaba Der i iz torbe izvadio oružje kojim je ubio Markovića. Cigler se tereti da je vozio "punto" kojim je Der dovezen na mesto zločina i kojim su zajedno pobegli nakon likvidacije.

Ubistvo Markovića zabeležile su i kamere i na njima se vidi kako Der prilazi žrtvi sa osmehom, zbog čega je dobio nadimak "nasmejani ubica".

Čaba Der je priznao ovo ubistvo i osuđen je za njega na 40 godina. U Mađarskoj trenutno izdržava doživotnu kaznu zbog dva ubistva.

Bonus video

24sedam TV

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike