Miličina majka nakon 12 godina misterije izgubila svaku nadu da će se rešiti ubistvo ćerke jedinice: Monstrum iz Subotice šeta slobodno!

07.10.2022

06:23

0

Milica Barašin ubijena je tog kobnog 7. oktobra 2010. godine, na svega 50 metara od svoje kuće u Subotici

Miličina majka nakon 12 godina misterije izgubila svaku nadu da će se rešiti ubistvo ćerke jedinice: Monstrum iz Subotice šeta slobodno!
milica barasin ubijena subotica priv arh (1) - Copyright MIlica Barašin, Privatna arhiva

- Ništa se nije promenilo za ovih dvanaest godina - kaže za 24sedam majka Milice Barašin (16), koju je na današnji dan pre tačno 12 godina u Subotici ubio nepoznati muškarac.

Milica Barašin, učenica subotičke Srednje hemijsko-tehnološke škole, ubijena je tog kobnog 7. oktobra 2010. godine, na svega 50 metara od svoje kuće u Subotici, kod somborske pruge. Njen ubica još uvek nije pronađen, niti ima bilo kakvog pomaka u istrazi ovog zločina.

Devojčicina majka, Svetlana Simendić kaže za naš portal da je u policiji poslednji put bila pre pet-šest godina, kako bi se raspitala o slučaju ubistva svog deteta. Od tada ne ide, a kaže da ni nju niko nije za to vreme zvao tim povodom.

-  Niko me uopšte nije kontaktirao ovih godina, nažalost. Kao da dete nikad nije ni postojalo - kaže Svetlana.

Dodaje da se ne nada da će se ovaj slučaj ikad rešiti.

- Ostala sam sama, kao da su me svi zaboravili, ali nema veze ja sam jaka, rekla sam da ću to izgurati. Moja mama je u Domu u Somboru, sestra radi i živi u Frankfurtu, tata mi je umro godinu dana posle Milice -  dodaje Svetlana.

Podsetimo, Milica je u trenutku kada se kobne večeri vraćala kući oko 21 sat, imala slušalice u ušima. Ubica joj je prišao sa leđa i prerezao joj vrat. Njeno telo pronašao je prolaznik kod pruge.

Obdukcioni nalazi pokazali su da je Milici ubica prerezao vrat mesarskim nožem koji nije pronađen, takođe je utvrđeno da je dešnjak, a povredio joj je i jagodice prstiju na ruci jer je Milica pokušala rukom da se odbrani od smrtonosnog sečiva.

Komšinica porodice ubijene devojke, kako su preneli mediji, ispričala je policiji da je "videla muškarca sa kapuljačom koji, kako joj se činilo, zagrljenu stiska Milicu koja plače". Potom se vratila jer, kako je rekla, "činilo joj se da će to dete da nastrada" i tada, kako je rekla, videla samo muškarca sa kapuljačom, ali mu nije videla lice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike