Transvestitu Jovanici ukinuta presuda za ubistvo bivšeg dečka: Osuđen na osnovu iskaza svedoka koji nije saslušan

30.09.2022

14:50

0

Autor: 24sedam

Abdulov, koji jebio u fazi promene pola, tereti se da je 8. jula 2018. u stanu koji je u Zemunu izbo nožem Marka Radovića

Transvestitu Jovanici ukinuta presuda za ubistvo bivšeg dečka: Osuđen na osnovu iskaza svedoka koji nije saslušan
Marko Radović - Copyright Facebook

Goran Abdulov, transvestit koji je zbog ubistva bivšeg ljubavnika, studenta iz Bosne i Hercegovine Marka Radovića bio osuđen na 13 godina zatvora, ponovo će se naći na optuženičkoj klupi jer je Apelacioni sud ukinuo presudu Višeg suda i naložio novo suđenje.

Abdulov, koji se predstavljao kao Jovanica i bio u fazi promene pola tereti se da je 8. jula 2018. u stanu koji je u Zemunu izbo nožem Radovića koji je odbijao da se pomire.

Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka imajući u vidu da je zasnovana na dokazu na kome se ne može zasnovati.

U konkretnom slučaju, prvostepeni sud je presudu, između ostalog, zasnovao i na iskazu svedoka D.A. datom 24. jula 2018. godine, a prvostepeni sud na glavnom pretresu u dokaznom postupku uopšte nije ispitao svedoka.

Jovanica je na sudu izjavio da mu je žao zbog svega što se dogodilo i da nije imao nameru da ubije bivšeg dečka, već da se branio jer je kako je tvrdio, bio napadnut. Pred sudom je izjavio i da se kaje, tvrdeći da Marka i dalje voli.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike