Devojčice u grobu, ubice na slobodi: Nerešeni zločini koje Srbija nije zaboravila!

09.10.2021

05:59

0

Slučaj Milice Barašin nije usamljen, dokaza nema

Devojčice u grobu, ubice na slobodi: Nerešeni zločini koje Srbija nije zaboravila!
milica - Copyright Foto: Facebook/Printscreen

Milica Barašin iz Subotice imala je samo 16 godina kada joj je hladnokrvni ubica oduzeo život. Od tada je, bez ikakvog pomaka u istrazi ovog zločina, prošlo 11 godina.

Miličino masakrirano telo pronađeno je pored somborske pruge, na svega 50 metara od kuće u kojoj je nesrećna tinejdžerka živela. Ona je ubijena tako što joj je ubica prišao sa leđa i prerezao joj vrat.

Majka devojčice, koja bi sada imala 27 godina, Svetlana Simendić, ispričala je jednom prilikom da je žena koja se zadesila u blizini i koja je potom dala iskaz policiji videla iz automobila muškarca sa kapuljačom koji je držao devojčicu, za koju se pretpostavlja da je bila Milica. 

Milica Barašin bila je učenica subotičke Srednje hemijsko-tehnološke škole, a kobne večeri njena porodica je čekala da se ona vrati kući iz škole.

Od poslednjeg kontakta koji je imala sa porodicom prošlo je 22 sata, dok njeno telo nije pronađeno, a 11 godina nema ni traga monstrumu koji je presudio Milici.

Miličin slučaj, nažalost, nije usamljen.

Aleksandrino telo ostavljeno u podrumu

Svirepi zločin nad Aleksandrom Petrović, koja je tada imala 17 godina, dogodio se 26. novembra 2002. u Priboju.

Aleksandra, učenica treće godine gimnazije, vratila se kući iz popodnevne smene oko 19 sati.

Otac ju je posalo da kupi pivo za goste, a kada je video da je nema, krenuo joj je u susret. Leš svoje ćerke pronašao je u podrumu.

Pixabay
 

Utvrđeno je da je Aleksandra ubijena cepanicom, a da joj zadato 25 udaraca u glavu.

Više stanovnika iz susedstva videlo je Aleksandru na putu do prodavnice, ali nikada nije utvrđeno šta se dešavalo nakon njenog izlaska iz trgovine. Skinute su joj čizme, a njene čarape nikada nisu pronađene. Ubica je uvukao telo tri metra u podrum.

Njen ubica nikada nije pronađen.

Pregažena devojčica (9) iz Batajnice

Skoro 18 godina prošlo je od saobraćajne nesreće u Batajnici, a još uvek nije ustanovljeno ko je pregazio Kristinu Kostić, devojčicu koja je tada imala devet godina, a koja se u trenutku nesreće vraćala iz škole.

Devojčica je nastradala 28. januara 2004. na uglu ulica Majke Jugovića i Kralja Vladislava, nedaleko od Osnovne škole „Branko Radičević“ u Batajnici. Policija je posle nesreće saopštila da je na nju u punoj brzini naleteo crveni „opel“. Posle silovitog udarca, vozač „opela“ vukao je nesrećnu devojčicu više od 30 metara i potom pobegao.

Iako je najavljivano da će ubica ubrzo biti uhapšen, do danas nema nikakvih dokaza. 

Foto:24sedam/ Goran Sivački
 

Među meštanima Batajnice pronela se vest da je vozač navodno sin „uticajnog čoveka“ koji voli brzu vožnju. Kristinina majka Daliborka i otac Goran pokušali su da pokrenu peticiju protiv traljave istrage, ali nisu imali podršku.

Posle loših rezultata istrage, policija se pravdala da nije bilo dovoljno materijalnih dokaza, kao i da je vidljivost u vreme nesreće bila minimalna.

Kasnije u istrazi sve je ukazivalo na to da je neko veliko vozilo, poput čistača snega, udarilo Kristinu. 

Na osnovu izjava svedoka, policija je saslušala sve vlasnike „opela“ u Batajnici i testirala ih na poligrafu, ali ubica nije identifikovan. 

Do roditelja je stigla i informacija da postoji mogućnost da je Kristinu udario čistač snega i da je vozač posle nesreće nastavio s poslom, ne znajući da je zgazio dete, ali ispostavilo se, međutim, da nema dokaza koji bi potvrdili da je čistač udario Kristinu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike