Vujotić nije povezan sa likvidacijom Vukotića: Očekuje se izručenje Crnoj Gori, a turski mediji objavili razloge hapšenja

02.10.2022

08:34

0

Policija otkrila da je Vujotić boravio u Istanbulu, u svojoj luksuznoj vili, nakon čega je 23. septembra, pronađen i uhapšen

Vujotić nije povezan sa likvidacijom Vukotića: Očekuje se izručenje Crnoj Gori, a turski mediji objavili razloge hapšenja
Milan Vujotić - Copyright Turska policija

Opsežnom istragom turskih vlasti i timova koji se bave organizovanim kriminalnim grupama utvrđeno je da je Podgoričanin Milan Vujotić (40), koji slovi za viskokopozicioniranog člana "kavačkog klana", nije povezan sa ubistvom vođe "škaljaraca" Jovanom Vukotićem, piše tamošnji portal hurriyet.

Prema pisanju ovog portala, policija je otkrila da je Vujotić boravio u Istanbulu, u svojoj luksuznoj vili, nakon čega je izvedena akcija hapšenja 23. septembra, gde je pronađen i uhapšen.

Vujotić je uhapšen po crvenoj poternici koju su raspisale crnogorske vlasti, pa se očekuje da će on biti izručen. Crna Gora Vujotića traži zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije, šverc droge i ubistvo.

Ime Milana Vujotića pojavilo se na stranicama crne hronike 15. februara 2014. godine, kada je u podne u Bloku pet, u Podgorici, aktivirana eksplozivna naprava ispod njegovog blindiranog automobila, dok je bio u obližnjem lokalu sa porodicom. Iako je tada javnost prvi put čula za njega, u policijskim evidencijama Vujotić se dovodio u vezu sa grupama koje su se bavile švercom narkotika. Istog dana, nakon ovog događaja, Vujotić je napustio Crnu Goru.

Toga dana u kasnim večernjim časovima u podzemnoj garaži na Novom Beogradu ubijen je Goran Radoman (37) sa Cetinja. U trenutku kada je Radoman parkirao blindirani "BMW" koji je vozio, ubica je sačekao da on izađe iz automobila i krene ka liftu, koji vodi do stana u potkrovlju u kojem je živeo i zapucao iz automatskog oružja. Radoman je bio prva žrtva obračuna između "škaljarskog" i "kavačkog klana" i jedan od odgovornih za nestanak 300 kilograma kokaina u Valensiji.

Posle ubistva Jovana Vukotića, vođe "škaljarskog klana", u Šišliju 8. septembra oružanim napadom u saobraćaju, ekipe Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala pokrenule su sveobuhvatnu istragu.

Tokom akcije uhapšeno je 13 osumnjičenih. Utvrđeno je da je ubistvo plaćeno 1,5 miliona evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike