Pripremao ubistvo Vukotića iz luksuzne vile u Istanbulu: Turski specijalci uhapsili dvojicu najbližih saradnika Radoja Zvicera

30.09.2022

11:24

0

Autor: 24sedam

Turski mediji pišu da je Milan Vujotić jedan od organizatora zločinačke organizacije u Istanbulu

Pripremao ubistvo Vukotića iz luksuzne vile u Istanbulu: Turski specijalci uhapsili dvojicu najbližih saradnika Radoja Zvicera
Milan Vujotić - Copyright Turska policija

Milan Vujotić (40), pripadnik "kavačkog klana" za kojim je bila raspisana poternica Crne Gore, uhvaćen je i zadržan u svojoj luksuznoj vili u Istanbulu. 

Nakon ubistva Jovana Vukotića, vođe "škaljarskog klana" u Šišlima 8. septembra, turske ekipe Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala pokrenule su sveobuhvatnu istragu tokom koje je uhapšeno 13 osoba, među kojima i Radoje Živković Žuti, kum i blizak saradnik odbeglog vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera, kao i Zdravko Perunović.

Nakon hapšenja, Radoje Živković Žuti pomenut je pre nekoliko dana i u Speijalnom sudu u Beogradu na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, jer je, prema optužnici, na placu njegove supruge Aleksandre u Surduku spaljeno telo ubijenog Gorana Mihajlovića.

U istragama koje su policijski timovi sproveli protiv pripadnika kriminalne organizacije, utvrđeno je da je Milan Vujotić, bio jedan od organizatora zločinačke organizacije „kavčani" u Istanbulu, piše turski Hurijet.

Turska policija pregledala je 1.700 sati snimaka na 200 lokacija, počevši od mesta gde je Vukotić ubijen. Na ovaj način iscrtavajući trasu motocikla, policija je utvrdila i da je na dan incidenta pratilo Vukotića vozilo.

Printcreen/ sozcu.com.tr
Turska policija uhapsila je Radoja Živkovića Žutog bliskog saradnika vođe "kavčana"

Utvrđujući registarsku tablicu vozila, ekipe su svoja istraživanja usmerile na motocikl i vozilo. Tokom istrage  se saznalo da je motorom upravljao Jakup Dogan, član kriminalne organizacije koju je vodio Bariš Nek, za kojim je tragao Interpol i Emirkan Sumer, pripadnik iste organizacije.

Foto: MUP
Jovica Vukotić ubijen pred ženom i detetom

Jovica Vukotić ubijen je u vozilu, u kome su se u trenutku napada nalazile njegova trudna supruga i ćerka, kao i vozač E. K.. iz Bijelog polja, za koga je Vukotićeva nevenčana supruga Maša M. rekla da su u njega imali puno poverenje.

Vozilo u kome se nalazio sustigao je motor, sa koga je suvozač ispalio smrtonosni rafal.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike