Glavom platio kokain iz Valensije: Ubistvo kojim je počeo krvavi rat "škaljaraca" i "kavčana"!

20.02.2022

19:00

0

Cetinjanin Goran Radoman likvidiran pre sedam godina u podzemnoj garaži zgrade u Novom Beogradu

Glavom platio kokain iz Valensije: Ubistvo kojim je počeo krvavi rat "škaljaraca" i "kavčana"!
Goran Radoman i mesto njegovog ubistva - Copyright Printscreen/YouTube/Rudar7

Ubistvo Cetinjanina Gorana Radomana u Novom Beogradu, pre tačno sedam godina, označilo je početak krvavog rata crnogorskih klanova "škaljarskog" i "kavačkog".  Počinioci ovog zločina .koji se dogodio navodno zbog nestanka 300 kilograma kokaina, kriju se, kako se godinama kasnije spekulisalo u medijima, u Španiji i drugim zemljama Mediterana.

Goran Radoman likvidiran je 20. februara 2015. godine u garaži novobeogradskog solitera u Ulici Jurija Gagarina 26a. Izrešetan je sa 25 metaka iz "heklera" nakon što je parkirao svoj blindirani "BMW", podgoričkih tablica.

Ubica je, kako su ispričali očevici, neprimetno ušao u podzemnu garažu zgrade koja je pored tri višespratnice u kojoj žive policajci. Zgrada je pokrivena video-nadzorom, ali je ubica svaku kameru pomerio uvis i došao do lifta gde je čekao Radomana.

Kad je malo posle  ponoći Radoman parkirao svoj automobil i krenuo ka liftu i otvorio staklena vrata, zaprašili su meci. Ubica je ispalio ceo šaržer i mirno odšetao. Telo ubijenog, 45 minuta posle ponoći, pronašao je stanar zgrade.

Policija je, kako saznajemo, tokom uviđaja pronašla 25 čaura. Kod žrtve je pronađeno i pet telefonskih mobilnih aparata. Analizom poruka, dolaznih i odlaznih poziva, kao i preko baznih stanica, policija je trebalo da rekonstruiše kretanje žrtve.

Pratile ga svetske službe

Da je Radoman ubijen zbog sukoba oko narkotika, bilo je jasno odmah posle likvidacije, jer su ga mesecima pred ubistvo pratile mnogobrojne svetske bezbednosne službe zbog sumnje da krijumčari kokain iz Južne Amerike u Evropu, kao vlasnik pomorske transportne kompanije.

Printscreen/YouTube/Rudar7
 

Glave mu je, kako se spekuliše, ipak došao kokain iz Valensije, tačnije 300 kilograma kokaina, koji je krajem 2014. godine nestao iz stana u ovom gradu. Crnogorski kriminalci odmah su Radomana označili kao odgovornog za nestanak droge, pa su ga ubili tri meseca kasnije. 

Dugogodišnja istraga dovela je do imena više osumnjičenih za ovu likvidaciju. Istražitelji  su pre nekoliko godina objavili da je za jednom osobom raspisana međunarodna poternica zbog sumnje da je likvidirala Radomana. Međutim, ona do danas nije uhapšena. Sumnjalo se da ubice pripadaju "kavačkom klanu", ali od početka niko od njih nije dostupan našoj policiji, jer se kriju po Španiji.

- Tokom istrage ubistva Radomana na ulicama Balkana događale su se likvidacije koje su bile nastavak rata koji je počeo njegovim ubistvom. Među žrtvama našle su se i osobe koje se sumnjiče za njegovo ubistvo - ispričao je svojevremeno za medije izvor upoznat sa istragom.

Veza sa Šarićem

Radoman, inače vlasnik kotorske firme za konsalting i pomorske usluge “San-Si čarter”, stari je znanac crnogorske i srpske policije. Bio je jedan od bliskih saradnika Dragana Dudića Frica, ubijenog u Kotoru u maju 2010. godine. Posle tog zločina, prema policijskim izvorima, Radoman je, sa svojim bratom, osnovao novi klan u ovom primorskom gradu.

Printscreen/YouTube/Rudar7
 

Tokom potrage za Darkom Šarićem, februara 2010. godine pretresena je dikoteka “Maksimus”, koja je bila u vlasništvu Dudića. Tada je Specijalna antiteroristička jedinica u saradnji sa kotorskom policijom uhapsila Gorana Radomana i zaplenila dva pištolja, SIM kartice, mobilne telefone, računare, municiju i dokumentaciju.

Policija je sledećeg dana, osim Dudićeve kuće, pretresla i kuću Radomana, ali i još nekih osoba za koje se sumnjalo da imaju veze sa Šarićem.

Printscreen/YouTube/Rudar7
 

Radoman je hapšen i 2002. godine u Kotoru. Tada je bio osumnjičen da su se on i Dobrivoje Jaković potukli sa grupom mladića među kojima su bili Bojan Spalević i Tomislav Popović. Sukob su započeli ispred kafića “Arkadija” u Škaljarima, a zatim nastavili u centru Kotora. Radoman je tada iz pištolja, za koji je imao dozvolu, ispalio više hitaca u Spalevića, od kojih su ga tri pogodila u noge i jedan u uvo. Ranjeni Spalević preživeo je ovaj napad.

Posle ubistva Gorana Radomana u ratu "škaljarskog" i "kavačkog" klana na ulicama Srbije, Crne Gore i drugih zemalja Evrope ubijeno je nekoliko desetina pripadnika i jednog i drugog tabora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike