Ubijen Radoje Zvicer? Crnogorski bezbednosni izvori imaju informacije o dve likvidacije u Panami (FOTO/VIDEO)

30.09.2022

21:14

1

Autor: 24sedam

Prema prvim informacijama Zvicer je ubijen u kući u Panami

Ubijen Radoje Zvicer? Crnogorski bezbednosni izvori imaju informacije o dve likvidacije u Panami   (FOTO/VIDEO)
Radoje Zvicer - Copyright Radoje Zvicer/MUP

Večeras nešto posle 20 časova navodno je ubijen vođa kavačkog klana Radoje Zvicer

Istražni organi Srbije su obavešetni o njegovoj likvidaciji. Međutim, zvanične podatke po protokolu bi trebalo da da Europol, prenosi Blic.

U medijima kruže neproverene informacije, najpre o smrti, zatim o teškom ranjavanju vođe "kavčana". 

On je prema nezvaničnim informacijama panamskih novinara u vreme atentata bio u društvu svog bliskog saradnika B. M.  Zvanična potvrda lokalne policije stići za nekoliko dana.

Na njega je pokušano više atentata. Zvicer je izrešetan predprošle godine usred dana dok je džogirao u blizini svog stana u Kijevu.

POLICIJA CRNE GORE POTVRDILA DA SU U PANAMI UBIJENA 2 MUŠKARCA

U Upravi policije Crne Gore večeras je rečeno da bi o navodnom ranjavanju Radoja Zvicera zvanične potvrde mogle da stignu za dva do tri dana, s "obzirom na sve okolnosti i činjenicu da Zvicer najverovatnije nije boravio u toj zemlji pod svojim imenom".

Crnogorski organi bezbednosti i dalje nemaju zvanične podatke o informaciji da je u Panami ubijen vođa klana Kavač Radoje Zvicer, rečeno je Vijestima.

Crnogorski bezbednosni izvori navode da imaju informacije o dva ubistva u Panami, ali da se vrše dodatne provere jer se prvobitni opisi ne poklapaju sa opisom Zvicera.

Panamski mediji javili su da je ubijen muškarac star između 40 i 45 godina, sa nadimkom "Jai". Nije jasno da li su slučajevi povezani.

Radoje Zvicer jedan je od uticajnijih ljudi u podzemlju poslednjih godina. On je, uz Slobodana Kašćelana, označen kao vođa kavačkog klana, za koji se vezuje trgovina narkoticima, ubistva i brojna druga krivična dela.

KUM JOVANA VUKOTIĆA SLAVI UBISTVO ZVICERA

Posle vesti da je Radoje Zvicer upucan u Panami, ispred iznajmljene vile u kojoj je živeo, na društvenim mrežama se oglasio i Đuranović, kum nedavno likviriranog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića. On je napisao: Slavimo, slavimo ovaj divan dan!

On je objavio i printskrin veti o ubistvu Zvicera uz komentar:

"Šta su ti profesionalne ubice, i kuću mu znaju!"

Burna biografija vođe kavačkog klana kom je žena spasila život, a onda nestao bez traga, pa spremao atentat!

Njegovo ime pojavilo se prvi put u javnosti u decembru 2017. godine, kada je objavljen 15-minutni snimak na Jutjubu sa detaljnim informacijama o „kavačkom klanu“, vođi ove grupe i njenim članovima.

Tada su otkriveni detalji koji nisu bili spominjani u javnosti, a koji se odnose na kriminalno delovanje ovog klana, kao i imena država u kojima deluju i lažni identiteti koje koriste.

Na snimku se prvi put obelodanjuje podatak da se Zvicer, koji slovi za vođu ,"kavačkog klana", služi tuđim identitetom i da pod imenom Josip Babić nesmetano putuje Evropom.

Naime, prema saznanjima bezbednosnih službi iz regiona, Radoje Zvicer krio se u zemljama regiona i EU pod lažnim imenom Babića, rođenog 6.2.1979. iz Orašja, BiH. Babić je državljanin BiH koji je rođen u nemačkom gradu Nirnbergu, a on nikada nije vadio dokumenta BiH, naveo je svojvremeno podgorički Dan.

Pošto je Babić odgovarao njegovom opisu i starosti, Kotoranin je to iskoristio i preko svojih "kanala" u BiH izvadio pasoš koji mu je poslužio za neometano putovanje.

Zvicer je, prema navodima medija pre nekoliko godina izbegao hapšenje prilikom policijske akcije na teritoriji Kosova i Metohije, pošto je dan pre toga pobegao iz Prištine na osnovu dojave koju je dobio iz nepoznatog izvora. Žena ga spasila od smrti

Zvicer je jedno vreme boravio u Prištini odakle je koristeći lažna dokumenta putovao u Istanbul, Beč i Cirih. Iako se policija nadala da će i on biti uhvaćen u akciji koju su pripremali desetak dana, Zvicer je uspeo da napusti mesto koje je povremeno koristio.

Njegovo ime ponovo je dospelo u medije kada je u maju 2020. godine izbegao smrt u Ukrajini.

Njemu su tada ispred zgrade u kojoj je živeo sa suprugom prišli napadači i ispalili nekoliko hitaca. Od smrti ga je spasila upravo supruga Tamara, koja je u tom trenutku izvadila pištolj i zapucala na napadače, što ih je omelo da završe posao.

Tamara i Radoje Zvicer/MUP/Printscreen/
 

 

Iako teško ranjen, Zvicer je uspeo da se oporavi, a onda se, prema pisanjima medija, jedno vreme vratio u Crnu Goru.

Zvicer nakon ranjavanja u Kijevu/detective-info.com.ua
 

 

Odatle je, kako se navodi, pobegao u februaru prošle godine čim su uhapšeni njegovi saradnici u Srbiji Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostatak ekipe.

 

 

Vođa "kavačkog" klana, koji se smatra jednim od najvećih švercera kokaina na svetu, već u martu nije zatečen u svojoj kući u kotorskom naselju Kavači. Crnogorska policija upala mu je u kuću 28. marta. Njegovo bekstvo se poklopilo i sa otkrićem holandske policije koja je razotkrivajući distribuciju kokaina na prostoru skandinavskih zemalja i prateći rute došla upravo do "kavčana" i plana likvidacije.

Nedavno osuđen u Srbiji

U Višem sudu posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Novom Sadu je 13. ovog meseca izrečena presuda Radoju Zviceru, navodnom vođi "kavačkog klana" .

Osuđen je na jedinstvenu kaznu od dve godine i pet meseci zatvora zbog navođenja na overu neistinitost sadržaja i produženo krivično delo falsifikovanje isprave.

Zviceru se u Novom Sadu sudilo u odsustvu, i za njim je po predlogu Višeg javnog tužilaštva Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije, 20. maja 2021. godine raspisana poternica.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike