Licitacija na glavu Radoja Zvicera: Ko je i zašto pokrenuo vest o njegovoj likvidaciji?

01.10.2022

08:13

0

Autor: 24sedam

Upozorenje "kavačkom vođi" da se skloni?

Licitacija na glavu Radoja Zvicera: Ko je i zašto pokrenuo vest o njegovoj likvidaciji?
Radoje Zvicer - Copyright Foto: Youtube/Ukrajinska policija

U medijima širom regiona, najviše beogradskim, odjeknula je vest da je ubijen vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer. Međutim, istražni organi Crne Gore nemaju ni zvaničnu ni nezvaničnu informaciju o ovom navodnom ubistvu. 

Prema nezvaničnim informacijama, ova vest je krenula sa tik-tok naloga koji je navodno koristi jedan strani novinar. Sumnja se da je ovaj spin kreiran od strane "škaljarskog klana". Postoji sumnja da je taj nalog lažan i da je u stvari ovo još jedna "igra" crnogorske mafije.

U medijima Paname, zemlje za koju se navodi da je ubistvo izvršeno, nema objava koje bi potvrdile ovu vest.

Nakon vesti o ubistvu Zvicera, na regionalnim portalima počela je da kruži objava da je teško ranjen i da mu se bore za život.

Nakon toga izašla je vest da su osobe bliske Jovanu Vukotiću stavljale na društvenim mrežama objave u kojima slave  navodno ubistvo, a osobe bliske Zviceru objave kojima navodno šalju poruku da je živ.

Zatim je reagovala porodica Zvicera i putem advokata demantovala navode u medijima.

Advokat koji zastupa Radoja Zvicera oglasio se putem medija i demantovao navode o smrti njegovog klijenta.

- Demantujem kao advokat porodice da je Radivoje Zvicer ubijen i ranjen. Porodica je videla natpise u medijima i da se ne bi dezinformacije i dalje širile važno je da se zna da je moj klijent živ - rekao je sinoć Vladimir Zarić advokat porodice Zvicer.

Radoje Zicer/MUP
 

Navodi o ubistvu Radoja Zvicera uzburkali su i onako "uzavrelo" kriminalno podzemlje.

Podsećamo, nedavno je u Turskoj ubijen navodni vođa "škaljarsko klana" Jovan Vukotić. On je, baš kao i Zvicer, dugo bio u bjekstvu.

Nadležni organi Turske za to likvidaciju Vukotića sumnjiče osobe bliske "kavačkom klanu", a među uhapšenima je i rođak Radoja Zvicera, Radoje Živković. Živković se ne dovodi u vezu sa direktnim izvršenjem tog krivičnog dela.

Ipak, kriminolog Božidar Spasić je za Prvu televiziju jutros je rekao da je moguće da je Zvicer na ovaj način upozoren da se skloni sa te lokacije, jer postoje saznanja o tome gde boravi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike