Vođu "škaljaraca" u Turskoj ubila rezervna ekipa sa motora: Prvi plan bio da puca žena iz automobila u pokretu, a evo zašto nije

25.09.2022

11:33

0

Elanur T. bila na mestu suvozača u automobilu i trebalo da ona likvidira Jovana Vukotića

Vođu "škaljaraca" u Turskoj ubila rezervna ekipa sa motora: Prvi plan bio da puca žena iz automobila u pokretu, a evo zašto nije
vukotic ubistvo skrinsozcu.com - Copyright Printscreen/skrinsozcu.com

Turski istražitelji su otkrili da su postojale najmanje dve ekipe koje su četiri meseca u stopu pratile Jovana Vukotića (42), vođu "škaljarskog klana" i čekale pogodan momenat da zapucaju. U jednoj od ekipa koje su imale zadatak da prate i ubiju Vukotića , kako pišu mediji, bila je i Elanur T., navodno poreklom iz Crne Gore. Pripadnici "kavačkog klana", kako je do sada otkriveno, platili  su milion i po evra turskim saradnicima da likvidiraju prvog čoveka "škaljaraca".

Prema pisanju turskih medija, Pripadnici organizovane kriminalne grupe postavili su tri GPS uređaja na Vukotićev automobil i tako su ga mesecima pratili. Otkriveno je da su turski državljani, uhapšeni Elanur T. i Furkan I., pratili Vukotića u automobilu iznajmljenom u Izmiru.

Utvrđeno je da je taj auto tokom prethodna četiri meseca, kao i na dan ubistva, konstantno bio iza Vukotićevog vozila. Vozača je bio Furkan I., dok je žena bila na mestu suvozača. Veruje se da bi ona pucala u Vukotića da joj se ukazala pogodna prilika, pošto je malo verovatno da jedan čovek istovremeno može da vozi i puca.

Izvori turskih medija navode i da je tokom istrage utvrđeno da su osumnjičeni Furkan I. i Elanur T. ranije pokušali da u poteri ubiju "škaljarca", ali nisu uspeli.

Pregledanjem snimaka sa čak 200 kamera, policija je otkrila da su Furkan i Elanur i na dan ubistva, 8. septembra, bili za petama Kotoraninu. Oni, međutim, ponovo nisu imali priliku da pucaju, pa je to učinila rezervna ekipa sa motora. Utvrđeno je da je s motora u pokretu na Vukotića pucao Emirkan S., koji je, takođe, uhapšen u velikoj akciji turske policije.

Printcreen/ sozcu.com.tr
 

Među dvanaestoro uhapšenih zbog likvidacije u Istanbulu su i Nikšićani Radoje Živković Žuti (36), inače rođak Radoja Zvicera, vođe "kavačkog klana" i Zdravko Perunović (46).

Kod njih je pronađeno više lažnih pasoša različitih država: Ukrajine, Švajcarske, Bosne, kao i pištolj iz kog je najverovatnije počinjen atentat.

Jedan od uhapšenih državljana Turske priznao je da su Živković i Perunović angažovali šefove turske mafije Berišu B., koji je ranije uhapšen u Italiji, i Binalija Dž., koji je u julu uhapšen u Crnoj Gori, da ubiju Vukotića. Ova dvojica su potom pripadnicima svojih kriminalnih organizacija dali zadatak da likvidiraju Jovana Vukotića - navode izvori.

Turska policija saslušala je i Mašu Mišić, suprugu šefa "škaljarskog klana", koja je i očevidac zločina. Saslušan je i E. K., koji je bio za volanom auta u kom je usmrćen Vukotić.

Iako je E. K. istražiteljima rekao da Vukotića i njegovu porodicu ne poznaje i da mu se ubijeni predstavio kao Nikola, udovica je dala drugačiji iskaz.

- Krenuli smo u tržni centar "Zorlu" iz kuće u kojoj smo boravili na Atakoju. Kada smo bili na vijaduktu, iza nas se velikom brzinom pojavio motor na kom su bile dve osobe s kacigama, a osoba koja je sedela pozadi pucala je - navodno je rekla Maša.

- Vlasnik automobila u kom smo se nalazili u trenutku napada je naš prijatelj. To je čovek u koga smo imali bezgranično poverenje i koji nas je vozio uvek i svuda - rekla je Maša govoreći o E. K. 

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti