Novi detalji ubistva Vukotića: Telefoni osumnjičenih otkrili planove za likvidaciju

23.09.2022

12:12

0

Autor: 24sedam

Pretresi su obavljeni 19. septembra u Izmiru, Zonguldaku, Antaliji i Artvinu

Novi detalji ubistva Vukotića: Telefoni osumnjičenih otkrili planove za likvidaciju
istanbul turska hapsenje ubistvo vukotic (7) - Copyright Printcreen/ sozcu.com.tr

Zbog ubistva šefa "škaljarskog klana" Jovana Vukotića u Istanbulu uhapšeno je 12 osoba, među kojima su i dvojica nikšićana Radoje Živković i Zdravko Perunović. Policija je proverila telefone i kompjutere osumnjičenih i pronašla dokaze o planiranju ubistva.

Zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Vukotića uhapšeni su Radoje Živković, Zdravko Perunović, Elanur Tuna, Emirkan Sumer, Jakup Dogan, A.S., A.Y., M.P., N.A., E.C., E.C. i C.C.

Mediji navode da su pretresi obavljeni 19. septembra u Izmiru, Zonguldaku, Antaliji i Artvinu. Tom prilikom policija je zaplenila šest lažnih pasoša, 11 lažnih ličnih karata iz 11 različitih zemalja, tri satelitska GPS uređaja i dve vrste oružja koje je korišćeno u ubistvu.

 

Takođe, kako se dodaje, proveravanjem telefona, kompjutera i memorijskih kartica koje su pronađene kod osumnjičenih, otkriveni su dokazi koji se tiču izvođenja napada na Vukotića.

Kako smo ranije pisali, Vukotićevo ubistvo, kako se sumnja, organizovao je vođa "kavačkog klana", odbegli Radoje Zvicer, a tome u prilog ide i činejnica da je uhapšeni Radoje Živković Zivcerov kum i jedan od njegovih najpoverljivijih ljudi u ovoj kriminalnoj organizaciji.

Foto: MUP
 

 

Prema navodima medija, inspektori turske policije pregledali su 1.700 sati snimaka na 200 lokacija, počevši od mesta gde je Vukotić ubijen. Iscrtali su trasu motocikla, sa kojeg su ispaljeni smrtonosni hici u Vukotića, i utvrdili da je kobnog dana pratilo vozilo.

Sumnja se da je motor vozio Jakup Dogan član organizacije čiji je šef bio Bariš Nek, a osoba koja je pucala u Vukotića bio Emirkan Sumer.

Policija je pronašla GPS uređaj ispod automobila Vukotića i ispod poda u gepeku vozila, u kojem je poginuo.

Naredbu za napad da se izvrši ubistvo Vukotića dali su šef organizacije kavački klan Radoje Živković I Radoje Perunović. Utvrđeno je da je Živković sa kriminalnom grupom Binalija Đamgoza dogovorio ubistvo Vukotića 1,5 miliona evra.

Jovan Vukotić ubijen je 8. septembra u Istanbulu, pred trudnom suprugom i detetom koje nije napunilo ni godinu dana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike