Uhapšen osumnjičeni za ubistvo vođe "škaljaraca": Vukotićev krvnik iza rešetaka!

21.09.2022

19:52

0

Autor: D.A.

Nakon sprovedene istrage utvrđeno je da je napad izveo Radoje Živković

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo vođe "škaljaraca": Vukotićev krvnik iza rešetaka!
skaljari jovan vukotic copy - Copyright 24sedam/Lj.K./Printscreen

U akciji istanbulske policije uhvaćeni su osumnjičeni za ubistvo Jovana Vukotića, vođe crnogorske kriminalne organizacije poznate kao škaljarski klan, javlja agencija Anadolija.

U saopštenju turske policije navodi se kako je Vukotić, jedan od čelnih imena kriminalne organizacije„Škaljari“ iz Srbije, pre tri godine uhvaćen u Turskoj, zatim predat Srbiji, gde je ponovo pušten na slobodu, prenose crnogorski mediji.

Zabeleženo je da je Vukotić, koji je ilegalno ušao u Tursku, smrtno stradao u oružanom napadu dvojice napadača na motoru u istanbulskoj četvrti Šišli, dok su njegova supruga, dijete i vozač preživjeli napad.

Odjeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala i Obavještajni ogranak istanbulske policije pokrenuli su opsežnu istragu o ovom napadu.

Nakon sprovedene istrage utvrđeno je da je napad izveo Radoje Živković, inače šef kriminalne organizacije „Kavač“, preko svojih veza u Turskoj, a koji je i rođak stvarnog šefa Radoja Zvicera.

U akciji hapšenja sprovedenoj 16. septembra uhapšeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Živković i Zdravko Perunović.

Tokom pretresa zajedno s osobama zaplijenjeno je 11 lažnih ličnih karata, šest lažnih pasoša i dva komada oružja koja je korišćeno u incidentu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike