Policajac o silovatelju Igoru koji je sada na slobodi: Jurili smo ga četiri dana po Beogradu, možda vreba novu žrtvu

23.09.2022

10:29

0

Autor: 24sedam

Savetujem žene da obrate pažnju na tamnoputog muškarca, krupne građe i visine oko 175 cm. Da uvek kod sebe imaju mali dezedorans ili biber sprej. Bitno je sebe zaštititi - kaže bivši policajac

Policajac o silovatelju Igoru koji je sada na slobodi: Jurili smo ga četiri dana po Beogradu, možda vreba novu žrtvu
profimedia-0004540318 - Copyright Profimedia

Iako je Igor Milošević odslužio kaznu od 15 godina zatvora zbog više silovanja javnost je ipak uznemirena.

Za medije se sada oglasio i Vladimir Savić, bivši pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova koji je  2007. godine učestvovao u njegovom hapšenju.

Za medije je govorio o njegovom hapšenju, kao i zašto misli da bi bivši osuđenik trebalo da nosi nanogicu.

Ovaj opasan kriminalac nakon deceniju i po robije nalazi se na slobodi.

Printscreen/Twitter/Il Vous
 

 

- Odgovorno tvrdim da će Igor ponoviti krivično delo. Ne znam da li će pokušati da siluje ili će silovati neku ženu, ali znam da kada god se nađe na slobodi on ponovi krivično delo. Još se sećam kako smo ga te 2007. godine uhapsili. Nije imao stalnu adresu prebivališta, pa smo morali četiri dana da ga jurimo po Beogradu. Lisice na ruke stavili smo mu na Adi - počinje priču za "Telegraf.rs" Savić.

Od tog dana ga više nije video. Sada kada bi se sreo oči u oči sa njim uhvatio bi ga preventivno i pozvao bivše kolege policajca jer ga, kako kaže, "dobro poznaje i siguran je da već vreba novu žrtvu".

- Savetujem žene da obrate pažnju na tamnoputog muškarca, krupne građe i visine oko 175 cm. Da uvek kod sebe imaju mali dezedorans ili biber sprej. Bitno je sebe zaštititi - kaže bivši policajac.

Printscreen/Twitter/Lovac na neke od njih!
 

 

Prema rečima sagovornika ovog portala, Igor bi morao da nosi nanogicu jer se "ne zna ni gde živi niti kuda se kreće".

- Sa mog aspekta je to bolest, jer i kada počini on se stalno vraća. Ako uzmemo u obzir da je Igor  počinio prvo krivično delo 1994. godine, samo je pitanje dana kada će ponoviti novo krivično delo. Po meni je trebalo u zakon uvesti da takva lica kada izađu iz zatvora moraju imati nanogicu - objasnio je Savić.

Vladimir Savić, bivši pripadnik MUP-a sa ponosom nosi nadimak "lovac na silovatelje". Uhapsio je Igora Miloševića, Sašu Megu i Ninoslava Jovanovića zvanog Malčanski berberin.

Milošević proveo 30 godina iza rešetaka

Podsetimo, Milošević je ukupno 30 godina proveo iza rešetaka zbog silovanja i razbojništava.

Prvi put osuđen je 1992., sa 14 godina, kada je za samo tri dana napao devet žena, od kojih je četiri silovao, i pet pokušao, ali su devojke uspele da se spasu. Osuđen je kao maloletnik i poslat na odsluženje kazne u dom za maloletnike.

Iz zatvora je izašao 2001. Tada, samo mesec dana po izlasku na slobodu silovao je još jednu, dve žene je napao i počinio osam razbojništava. 

Naime, u jednom kozmetičkom salonu silovao je M. A. i opljačkao. Ušao je u radnju i tražio kremu, potom je video da se ključ od salona nalazi u bravi, iskoristio je to, zaključao salon i odvukao devojku u solarijum gde ju je silovao.

Tada je osuđen na 10 godina, ali je iz "Zabele" izašao posle 5 i po godina. Nakon samo 23 dana na slobodi, nastavio je da napada i siluje žene.

Naime, u septembru 2007. godine u Ulici Maksima Gorkog, u butiku silovao je radnicu uz pretnju nožem. Po izlasku iz radnje ukrao je jaknu i novac. Već sledećeg dana njegova serija napada se nastavila. Igor je uleteo u optičarsku radnju u Ulici vojvode Stepe i uz pretnju nožem ukrao pare, zlatan lanac i naočare.

Nakon serijskih napada 2007. godine policija je krenula u potragu za njim koja je trajala četiri dana. Uhapšen 20. septembra oko 19:30 časova na Adi Huji.

Napadao i tokom potrage za njim

U danima dok je trajala potraga, jedna radnica solarijuma u Njegoševoj je prijavila da je u salon sa solarijumima ušao muškarac koji odgovara opisu silovatelja. Prema njenim rečima, pitao ju je da li može da sedne da sačeka svoju devojku koja se sunča, ali je posle 10 minuta rekao da je gladan i otišao.

Kako je tada izjavila, mušterije su počele da dolaze u solarijum, pa je odustao.

Kako je tada na saslušanju izjavio, on je od novca koji je krao kupovao drogu. Nikada nije priznao silovanja, ali razbojništva jeste.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike