Serijski silovatelj Igor radi kao taksista? Proveo 30 godina na robiji zbog napadanja žena, sudija rekla da je društveno opasan! (FOTO)

23.09.2022

08:08

0

Autor: 24sedam

Javnost u strahu nakon vesti da Igor Milošević slobodno šeta ulicama Beograda

Serijski silovatelj Igor radi kao taksista? Proveo 30 godina na robiji zbog napadanja žena, sudija rekla da je društveno opasan! (FOTO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Višestruko osuđivani silovatelj Igor MIlošević pušten je na slobodu nakon 15 godina zatvora, a na društvenim mrežama kruži informacija da je, navodno, počeo da radi kao taksista.

Javnost je postala zabrinuta nakon vesti da Igor Milošević (44), iz Beograda, koji je 30 godina proveo iza rešetaka zbog serije silovanja, slobodno šeta ulicama. Tada su se na društenim mrežama pojavile informacije da navodno radi kao taksista.

Printscreen/Twitter/Il Vous
 

Podsećanja radi, Milošević je pušten iz zatvora nakon što je izdržao zatvorsku kaznu od 15 godina zbog silovanja, nedozvoljene polne radnje i šest razbojništava počinjenih u drugoj polovini 2007. godine. Bio je u KPZ „Beograd” Nova skela, jednom od najčuvanijih zatvora u Srbiji.

Prilikom izricanja presude sudija je rekla da je društveno opasan. Kada mu je predočeno da ima pravo na žalbu Vrhovnom sudu, Igor je rekao da se neće žaliti na kaznu i dodao: "Sigurno neću ponoviti delo za koje sam osuđen." 

Neposredno posle hapšenja, on je na saslušanju u policiji priznao i do detalja opisao na koji je način napastvovao devojke. Priznao je da je K. S., prodavačici u butiku na Vračaru, stavio nož pod grlo, naredio joj da uđe u kabinu, a potom i da se skine. Opisao je i kako se iživljavao nad nesrećnom devojkom.

Priznao je i da je samo dva dana kasnije u optičarskoj radnji u Ulici vojvode Stepe, uz pretnju nožem, iz prodavačicine torbe uzeo 5.000 dinara, a sa pulta tri para naočara. Fizičkog napada ovoga puta nije bilo.

Prvi put silovao sa 14 godina

Milošević je višestruki povratnik. Prethodno je osuđivan još dva puta zbog istih krivičnih dela, i nakon odsluženja obe kazne napadao je žene u roku od mesec dana.

Prvi put osuđen je 1992, sa 14 godina, kada je za samo tri dana napao devet žena, od kojih je četiri silovao i pet pokušao da siluje, pošto su devojke uspele da se spasu. Osuđen je kao maloletnik i poslat na odsluženje kazne u dom za maloletnike.

Iz zatvora je izašao 2001. Tada, samo mesec dana po izlasku na slobodu, silovao je još jednu ženu, dve žene je napao i počinio osam razbojništava. Osuđen je zbog toga na šest godina.

Nakon samo 23 dana na slobodi, nastavio je da napada i siluje žene, zbog čega je sada proveo iza rešetaka 15 godina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike