Kako je u danu obezglavljen "kavački klan": Da li je svedok saradnik konačno odao paklenu grupu?

22.09.2022

19:00

0

Samo jedan detalj iz njegovog svedočenja mogao je da otkrije lažna imena, štekove, logistiku...

Kako je u danu obezglavljen "kavački klan": Da li je svedok saradnik konačno odao paklenu grupu?
zvicer lalic vukotic copy - Copyright Pixabay/Printscreen/Mup/Pink

Dve nedelje nakon ubistva vođe "škaljaraca" Jovana Vukotića u Istanbulu, turska policija uhapsila je 12 osoba koje se sumnjiče da su organizovali i izvršili njegovu likvidaciju. Među uhapšenima su dva Nikšićanina poznata srpskoj javnosti, umešana u nekoliko ubistava zajedno sa klanom Veljka Belivuka i Marko Miljkovića - Radoje Živković i Zdravko Perunović. Na taj način, sa velikim šefom Radojem Zvicerom u bekstvu, turska policija je znatno oslabila do sada dominantni "kavački klan".

Prema saznanjima portala 24sedam od izvora upućenih u istragu ubistva Jovana Vukotića, saradnja turske policije sa srpskom i crnogorskom je neminovna. Tako se i ne isključuje mogućnost da je jedan od okrivljenih svedoka u kojeg se polaže najviše nade, Srđan Lalić, konačno progovorio i dao informacije neophodne za razbijanje vrha "kavačkog klana".

Srđan Lalić, jedan on najbližih saradnika Velje Nevolje, koji je, prema optužnici, učestvovao u sedam zverskih ubistava, otkrio je Tužilaštvu sve što zna, a zauzvrat njemu je zagarantovana kazna zatvora od 18 godina.

Iz ovog razloga, a i toga da je jedina greška "kavčana" kad su u pitanju likvidacije do sada bila to što su umeli da pošalju amatere koji nikada nisu odali organizatore i korišćenje Skaj aplikacije, pretpostavlja se da je turska policija u saradnji sa policijom u Srbiji i Crnoj Gori baš od Lalića prikupila detalje koji su falili da bi se kockice poklopile.

Govoreći o svim zverstvima u kojima je i sam učestvovao, Lalić je odavao Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostatak grupe sa kojom je sarađivao, ali da bi otkrio kako je "kavačka mreža" uhvatila srpske kriminalce, on je morao da izdvoji i informacije o grupi pri samom vrhu kriminalne organizacije. Samo jedan detalj iz njegovog svedočenja mogao je da otkrije lažna imena, štekove, logistiku...

Svakako, da je Lalić morao da ima saznanja bar o Radoju Živkoviću i Zdravku Perunoviću, govori činjenica da su njih dvojica, zvanično, na optužnicama za dva ubistva u koja je umešan i klan Veljka Belivuka, surove likvidacije Nikole Stanišića i Mila Radulovića Kapetana. Sumnja se i da su obe grupe učestovovale i u likvidacijama Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i u onima u Atini i na Krfu.

Jedina druga opcija za brzu i efikasnu akciju turske policije je da su ovoga puta "kavčani" ozbiljno omanuli i loše organizovali jednu od najvećih likvidacija koju su dugo planirali.

Podsetimo, nakon hapšenja dvanaestorice Srba i Crnogoraca, tokom pretresa zaplenjeno je 11 lažnih ličnih karata, šest lažnih pasoša i dva komada oružja koja su koristili u incidentu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike