Radoje likvidirao apsolutnog vođu "škaljaraca": Pomogao Belivuku i Miljkoviću za najbrutalnije zločine u Crnoj Gori i Grčkoj!

21.09.2022

20:28

0

Živković, inače Zvicerov rođak u oktobru 2020. godine pomogao je Belivuku i Miljkoviću i Nebojši Jankoviću da organizuju i počine tri ubistva

Radoje likvidirao apsolutnog vođu "škaljaraca": Pomogao Belivuku i Miljkoviću za najbrutalnije zločine u Crnoj Gori i Grčkoj!
281123_miljkovic-belivuk-jovan-vukotic zvicer copy - Copyright Printscreen/Pink/MUp

Istaknuti pripadnik "kavačkog klana" Radoje Živković (35) uhapšen je večeras u Turskoj zbog sumnje da je direktno počinio ubistvo navodnog vođe "škaljarskog klana" Jovana Jovice Vukotića.

Živković, inače rođak Radoja Zvicera šefa kavačke kriminalne organizacije, u oktobru 2020. godine pomogao je, kako se sumnja, Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja, Marku Miljkoviću i Nebojši Jankoviću da organizuju i počine tri ubistva. Inače, tog istog dana, 14. oktobra prošle godine, pripadnici Belivukovog klana namamili su, mučili, pa svirepo ubili navijača Lazara Vukićevića. Nevolja i Miljković su za to instrukcije davali preko telefona.

No, krenimo redom.

Sudeći po optužnici koja je podignuta u Crnoj Gori, Belivuk i Miljković su u oktobru prošle godine ilegalno ušli u Crnu Goru, kako bi po, zvanično nalogu NN lica, a prema nezvaničnim informacijama po nalogu Radoja Zvicera, likvidirali Damira Hodžića i Adisa Spahića. U isto vreme oteli su i istaknutog pripadnika škaljarskog klana Mila Radulovića poznatog pod nadimkom Mile Kapetan, i preko njegovog Skaja namamili Beograđanina Lazara Vukićevića u vikendicu u Ritopeku gde su ga sačekali ostali pripadnici klana.

Kako je saopštilo Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore, policija sumnja da su Belivuk, Miljković i Janković, po prethodnom dogovoru i zajedno, lišili života više lica - oštećene Damira Hodžića i Adisa Spahića, u čemu im je sa umišljajem, u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, pomogao Radoje Živković.

Živković je, sudeći po saopštenju SDT Crne Gore, Nevolji i Miljkoviću prehodno obezbedio kuću, a potom je preko telefona stupio u komunikaciju sa Hodžićem koji je određen da bude ubijen od strane organizacije.

Po dobro poznatom receptu Velje Nevolje i Marka Miljkovića, Živkovićevo poznanstvo sa Hodžićem su iskoristili da ga namame u naselje Spuž u opštini Danilovgrad, u kuću koju je koristio kako bi se videli.

- Za to vreme su osumnjičenu V. B, M. M. i J. N. nelegalnim putem, mimo graničnih prelaza ušli u Crnu Goru i došli do kuće R. Ž, a sve u cilju realizacije kriminalnog plana ubistva oštećenih A. S. i D. H - saopštilo je tužilaštvo.

Miljković i Belivuk Printscreen
 

Kako se navodi u optužnici, Hodžića je do kuće u Spužu dovezao Spahić. Oko 15 sati u kuću su stigli Belivuk, Miljković i Janković. Nevolja je odmah lišio života Hodžića tako što ga je ubio hicem u glavu. Ranjeni Hodžić je preminuo na licu mesta.

- Osumnjičeni M. M. (Marko Miljković) i N. J. (Nebojša Janković) istovremeno su fizički nasrnuli na oštećenog A. S. (Adisa Spahija), svezali ga, kao i M. R. (Mila Radulovića), koji se nalazio sa njima u društvu. Istog dana A. S. je ubijen - navodi se u optužnici.

Mileta Kapetana poveli sa sobom

Prema navodima iz optužnice, Belivuk i ekipa su Mileta Kapetana odveli na drugu lokaciju.

Kako se navodi, potom je Nevolja glasovnom porukom preko Skaja pripadnike klana obavestio o načinu na koji je izvršena likvidacija.

- Brate, Zemo i Hell i svi su dobro odreagovali, to ne može uopšte da se komentariše, svako je hvato svog, meni je zapao "Kasap", "Kratos" je hvato "zeta", "Hell" je hvato M., to što je "Kasap" imao utoku i potegnuo, brate to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promeni i ne može da se ispravi, to nikako brate, ja uopšte nisam hteo da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami bez obzira šta ste vi rekli tu u grupi, ako se vidi i potegne odmah se puca. Brate to nema šta tu da se pravdamo - navode iz SDT-a.

24sedam/MUP/Facebook/pobjeda.me
 

Tela Damira Hodžića i Adisa Spahića do danas nisu pronađena. Kako se navodi u optužnici, pripadnici kriminalne organizacije uklonili su tragove tako što su ih zakopali na nepoznatoj lokaciji i istovremeno iz kuće uklonili tragove krvi oštećenih.

- Prali su zidove unutrašnjosti kuće i menjali podove - ističu iz tužilaštva.

Istog dana, tog krvavog 14. oktobra 2020. godine, pripadnici Belivukovog klana u Beogradu su ubili Lazara Vukićevića.

Naime, Belivuk i Miljković su iskoristili Skaj telefon Mileta Kapetana kog su tokom akcije u Crnoj Gori oteli, i preko nje, porukama namamili Lazara Vukićevića, s kojim je Kapetan bio u komunikaciji i saradnji, a koji je imao lični sukob sa Belivukom.

I Mile Kapetan i Lazar Vukićević su ubijeni istog dana!

Bonus video

Tanjug

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike